Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın annesi Halise Türkkan (82), son yolculuğuna Fatih Camii'nden uğurlandı. Cenaze boyunca Türkkan'ın yanından ayrılmayan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, taziyeleri de Türkkan ile birlikte kabul etti.

Önceki gün vefat eden Halise Türkkan için İstanbul Fatih Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye Türkkan ailesinin yakınları ve Milliyetçi Hareket Partili milletvekilleri başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Cami avlusunda Türkkan'ın yanından ayrılmayan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, taziyeler ve namaz sırasında da Türkkan'ın yanında durdu.

Lütfü Türkkan, "Bugün dünyanın en büyük acısını yaşıyoruz. Anne kaybı çok büyük bir kayıp ama tesellimiz, burada dostlarımızın bu acımızı bizlerle paylaşıyor olması. Böyle bir mübarek günde annemizi Hakk'a uğurladığımız için bir şans olarak görüyorum bu mübarek günleri. Rabbim inşallah onu orada sevdikleriyle kavuşturur." dedi.

Mücahit ve Lütfi Türkkan'ın kardeş gibi sevdiği iki değerli arkadaş olduğunu belirten İlker Başbuğ ise "Onların annesi, bizim de anamızdı. Büyük bir üzüntü duyuyorum. Gerçekten ani bir ölüm. O da tabi bizi fevkalade üzdü. Geride kalanların acılarını paylaşmak istiyoruz. Allah rahmet eylesin, bu mübarek ayda üzüntüm büyük." diye konuştu.

Kılınan cenaze namazı ve alınan helallik sonrası cenaze toprağa verilmek üzere Çengelköy Mezarlığı'na götürüldü.