Manisa polisi tarafından iki haftadır sivil toplum kuruluşları, öğrencilere burs veren dernekler, okuma salonları ve Kimse Yok Mu Derneği'ne "makul şüphe" gerekçesiyle düzenlenen baskınlar, dün esnaflara sıçramış ve altı işyerine baskın düzenlenmişti. Bunlara sert tepki gösteren MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, "diktatörce yaklaşım" olarak değerlendirdi. Vural, “Bu bir korku devleti ve diktatörce yaklaşımlar. Bu ancak Saddam’ın Irak’ında, Esed’in Suriye’sinde görülen hususlar. Bir esnafı korkutmak, bir işadamını korkutmak, farklı düşüncelerden dolayı bunlara baskı uygulamak devletin, milletin devleti olmaktan çıktığını ortaya koyuyor.” dedi.

Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Grup Başkan Vekili Vural, Manisa’da Terörle Mücadele ve KOM polisi tarafından sivil toplum kuruluşları, öğrencilere burs veren dernekler, okuma salonları, Kimse Yok Mu Derneği, Cihan Medya Dağıtım A.Ş. ve altı esnafın işyerlerine düzenlenen baskınlara tepki gösterdi. Vural, “Bu iktidarda değişen bir şey yok. Bundan önce bazı medya gruplarına kesilen cezalar, işadamlarını fişleyenler, işadamlarını yandaş, candaş işadamı olarak ayıranlar, Alo Fatih, Alo Mustafa ile açıkçası medyayı dizayn edenler, VIP torpil listesinde, KPSS’de haksız bir şekilde torpil listeleri işe alanlar, buna baktığınız zaman bu bir korku devleti ve diktatörce yaklaşımlar.” dedi.

'BİR ESNAFI KORKUTMAK, MİLLETİN DEVLETİ OLMAKTAN ÇIKTIĞINI ORTAYA KOYUYOR'

Manisa’da polislerin, esnaflara ait işyerlerine baskın düzenlemesine sert tepki gösteren Oktay Vural, “Bir esnafı korkutmak, bir işadamını korkutmak, farklı düşüncelerden dolayı bunlara baskı uygulamak devletin, açıkçası milletin devleti olmaktan çıktığını ortaya koyuyor. Böyle anlayış, maalesef daha önce asker sivil ekseninde vesayetleri kaldırıyoruz derken bugün maalesef darbeci anlayış yeni vesayetlerle, yeni korkularla, yeni baskılarla, açıkçası darbeci zihniyet hortlamıştır. Yani bu hortlak darbeci zihniyeti, muhakkak sandıkta defetmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

'PARTİ DEVLETİ ANLAYIŞI BAASÇI REJİM TEHDİDİ'

Türkiye’de insanların birlikte oldukları her kurumun, parti devleti anlayışının ve Baasçı rejimin tehdidi altında olduğunu söyleyen MHP Milletvekili Vural, “Hem bireysel özgürlüklerimiz tehdit altındadır hem de insanların birlikte hayır, eğitim, çevre amaçlı olarak beraber oldukları her ortam, parti devleti anlayışının tehdidi altındadır. Böyle bir şey kabul edilemez. Terör örgütlerine yol verenler, sivil girişimleri terörize ediyorlar. Bu zihniyetin demokrasiyle, adaletle, özgürlükle bağını kestiği çok açık ve nettir ama bu tehdit sadece buna maruz kalanlara değil, toplumun bütün kesimlerine yönelik bir tehdittir. Sivil toplum örgütlerimizin, bireysel hak ve özgürlüklerimizin tehdit altında bulunduğu bu yönetim anlayışı diktatörlüğü yansıtmaktadır. Bir an önce 7 Haziran’da özgürlüklerimize, adalete, sivil toplum kuruluşlarımıza, sosyal sermayemize müdahale eden parti devleti anlayışından kurtulmak suretiyle milletin devleti anlayışına dönmemiz gerekiyor. 7 Haziran seçimleri, bu açıdan da çok önemli. Böyle bir girişim aslında milletimize yönelik bir tehdittir, hürriyetlerimize yönelik bir tehdittir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı yerine, ‘İnsanı korkut ki, sindir ki, bezdir ki, gözaltına al ki ben yaşayayım’ anlayışına gitmişse artık bugünü yönetenlerin, bu devleti yönetme hakkı kalmamıştır.” diye konuştu.