MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinde sandık güvenliği ve oy hırsızlığı konusunda milletin çok ciddi kaygılar yaşadığını belirtti. Yılmaz, “Sokak sokak geziyorum, her iki kişiden biri ‘Bunlar oyları çalacak, sandığa sahip çıkın’ diyor. Bu kanaat ülkenin geldiği nokta açısından ibretliktir.” dedi.
Seyfettin Yılmaz, Samanyolu Haber Televizyonu’nda canlı yayınlanan Gün Ortası Programı’nda Mahmut Filizer’in sorularını cevaplandırdı. Seyfettin Yılmaz, seçim güvenliği, sandıkta hile yapılacağı ve oyların çalınacağına dair iddiaların toplumda büyük endişe yarattığını söyledi.
‘Sandıkta hile yapacaklar, yüzde 7 oy AKP’ye aktarılacak” diye ortaya atılan iddiaların gerçekliğinin toplumda karşılık bulup, endişe ve karamsarlık yarattığını kaydeden Seyfettin Yılmaz, şunları söyledi: “Oyların çalınacağı endişesi Türkiye’nin geldiği nokta açısından acı bir tablodur. Bu tür olaylar nerede konuşulur? Geri kalmış, demokrasisi gelişmeyen, tek adamla yönetilen ülkelerde olur. Ben her gün 17-18 saat çalışıyorum, sürekli sahadayım. Sokak sokak geziyorum, her iki kişiden biri ‘Biz size oy vereceğiz ama, bunlar oyları çalacak, sandığa sahip çıkın’ diyor. Bu kaygı, endişe Türkiye’nin geldiği nokta açısından çok acı bir tablodur. İbret verici bir durumdur. AKP anlayışıyla 13 yıldır yönetilen ülkede gelinen nokta; insanlarımız demokrasiye, hukuka güvenmiyor. Verdiği oyun nereye gidip, gitmediği noktasında çok ciddi endişeleri var.” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN ADANA MİTİNGİNE SUÇ DUYURUSU
Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde mitingler yapıp, AK Partiye’ye 400 milletvekili istemesinin de Anayasa’ya aykırı olduğunu, TBMM’deki tarafsızlık yeminini çiğnediğini belirtti. Yılmaz, Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta Adana’daki mitinginde binlerce Suriyeli sığınmacının barındıkları kamptan meydana taşındığını, memurların, öğrencilerin baskı ve tehditle mitinge katılımının sağlandığına dikkat çekip, bu olayların soruşturulması için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Devlet imkanlarının bu şekilde siyasi çıkarlar için kullanılmasının hukuksuz olduğunu kaydeden Yılmaz, sorumluların cezalandırılması için mücadele vereceklerini bildirdi.