Milliyetçi Hareket Partililer (MHP) ‘Büyük İstanbul Buluşması’ mitinginin yapıacağı Yenikapı’daki miting alanına akın ediyor. Çevre yollardan gelen partililer gruplar halinde alana giriyor.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı alan parti bayraklarıyla donatıldı. Alanın girişine ise Türkiye ve MHP bayraklarının arasında Atatürk'ün, MHP liderleri Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin posterleri asıldı.

Bu arada Polis alanın girişinde çok sayıda kontrol noktaları oluşturdu. Gelen partililer polis kontrolünden geçirildikten sonra alana alınıyor. Yerdeki kontrollere ek olarak polis helikopteri de havadan izleme yapıyor.

Yenikapı’daki miting alanına gelen partililere Türkiye ve MHP bayrağı veriliyor. Gruplar halinde gelen kimi gruplar ‘Ya Allah bismillah Allah’u ekber’ şeklinde slogan attı.

MHP’nin ‘Büyük İstanbul Buluşması’ mitinginde Ülkü Ocakları’na mensup 2 bin dolayında genç görev yapıyor. Görevli geçler miting sürecince olası güvenlik açıklarını kapatmaya çalışacak.

Öte yandan miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'den yapılan açıklamaya göre, Yenikapı'daki MHP'nin mitingi nedeniyle, kademeli olarak trafiğe kapatılan yollar şunlar:

Bakırköy Taşhanlar Köprü, Aksu Caddesi çıkışından Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı Kavşak arası kapatılacak, araçlar Bakırköy istikametine yönlendiriliyor. Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi sahil istikameti. Namık Kemal Caddesi Sahil Kennedy Caddesi istikameti. Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesi önünden Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi istikameti. Buradaki araçlar Millet Caddesi ve Vatan Caddesine yönlendiriliyor. Sahil Kennedy Caddesi Balık Halinden itibaren Yedikule'ye kadar kapatılacak.

Alternatif güzergahlar ise: D-100 Kuzey Güney yol, -Hal Yolu Kuzey, -Güney yol, Havuzlu Kavşak, Atatürk Havalimanı Caddesi, Basın Ekspres yolu, Ataköy Sahil, Adnan Kahveci Bulvarı, Ataköy Sahil Strazburg Caddesi, Ataköy Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü, Ekrem Kurt Bulvarı ve -Vatan Caddesi-Millet Caddesi.