Yeniçağ Gazetesi'nde Necdet Pekmezci, Fatih Erboz, Bilun Çelik, Hanife Açıkalın tarafından hazırlanan Rüzgarlı Sokak adlı sayfada yolsuzluk ve rüşvete karışan 4 eski bakan hakkında açılan Soruşturma Komisyonu üyesi Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu eleştirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin arayıp taradığı ve özgeçmişi bir hayli yüklü  “Sanayici, iş adamı, mali müşavir, gazeteci-yazar”   Dedeoğlu'nu bulduğu ileri sürülen haberde "Aslında seçim çok isabetliydi!" deniyor.

"Sanayici, iş adamı ve mali müşavir kimliğine sahip Dedeoğlu, iddia edilen akçeli işlerle ilgili sayılara bir hayli aşina. Uzun uzun sıfırlı rakamlardan ürkmüyor. Komisyona tanık olarak gelen herkese çekinmeden cesur sorular soruyor." denilerek komisyondaki çalışmalarından övgüyle söz edilen Dedeoğlu'nun, komisyon dışındaki ketumluğu ise eleştiriliyor.

Dedeoğlu'nun  “sanayici, işadamı ve mali müşavir” ketumiyetiyle davrandığı ama gazeteci-yazar kimliğini unuttuğu ileri sürüldü. Yazı şöyle bitiyor:

Kulislerde ise bir başka havada “mesut”  şekilde dolaşıyor. Komisyonda konuşulanlarla ilgili olarak tek kelime söz etmiyor. AKP'liler bile laf arasında ağızlarından bir şeyler kaçırsa da Dedeoğlu,  “sanayici, işadamı ve mali müşavir” ketumiyetiyle kendisine yöneltilen soruları geçiştirirken,  “gazeteci-yazar” unvanını nedense yok sayıyor!