Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin (DEDAŞ), borcu bulunduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (MARSU) ait içme suyu sağlayan pompaların elektriğini kesmesi üzerine Midyat Belediyesi de DEDAŞ Midyat İşletme Şefliği hizmet binasını mühürledi.

Beyazsu mevkiinden gelen ilçeye su pompalayan tesisin elektriği, biriken borç yüzünden DEDAŞ tarafından kesildi. Elektriğin kesilmesiyle ilçe susuz kaldı. Bunun üzerine Midyat Belediyesine ait zabıta ekipleri, Bahçelievler Mahallesinde bulunan DEDAŞ İşletme Şefliği binasını ‘İşyeri açma ve çalıştırma’ ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

Mühürleme işlemine ilişkin açıklamada bulunan zabıta görevlilerinden Mahmut Araz, "5393 sayılı Belediye Kanunun 15. Maddesi gereği, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan herhangi bir işyeri faaliyette bulunamaz. Dört aydır da bu işyeri ikazlarımıza rağmen ruhsatı almadı o yüzden şu anda mühürlüyoruz." dedi.

Yapılan işlemlerin ardından, Kazım Karabekir Caddesi, Palmia Apartmanı'nda bulunan işletme şefliği mühürlendi. MARSU Midyat Şefliği Müdürü M. Emin Özel ise DEDAŞ binasına gelerek, zabıta ekiplerine ve Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na verdiği destekten ötürü teşekkür etti.