Midyat Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği’nin tarafından “Karasu Vadisi Doğa Yürüyüşü” düzenlendi. Etkinliğe ilgi beklenenden büyük oldu.
Midyat Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği kurulur kurulmaz ilk etkinliğini, üyeleri ve doğaseverleri açık havada doğayla iç içe yaptıkları yürüyüşle başlattı.
Sabah erken saatlerde minibüslerle Midyat’tan Çaldere Mahallesi'ne doğru yola çıkan 70 kişilik katılımcı Ömerli, Nusaybin ve Midyat üçgeninde bulunan Karası Vadisi’nde yaklaşık 4 saat yürüdü.
10 km’lik parkurun yarısı tamamlandığında mola verilip katılımcı doğa dostlarına Midyat Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından simit ve közde demlenmiş çay ikram edildi. Molanın bitiminde yürüyüşlerine kaldıkları yerden devam eden katılımcılar doğayı keşfetmenin, şehrin gürültüsünden uzaklaşmanın su şırıltısının, kuş seslerinin ve tertemiz havanın tadına vararak bitiş noktası olan Beyazsu mesire alanına vardı. Beyazsu’da dinlenip yemek yendikten sonra araçlarla Midyat’a dönüldü.
Midyat Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği başkanı Mehmet Aydın etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “Midyat’ın, bölgenin, dünyanın rengine renk katmak için, Midyat Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği’ni kurduk. Köklü bir geçmişe ve zengin bir kültüre sahip olan Midyat’ın sanatsal ve çevreyle ilgili alanlarda da gündemde olmasını ve çalışmalar yapılmasını hayal ettik. Karasu Vadisi Doğa Yürüyüşü etkinliğimizle bu hayalimize doğru ilk adımımızı attık. Yapılan etkinliğe farklı ilçelerden, farklı meslek gruplarından ve halktan katılımcıların olması doğanın rengine renk kattı. Herkesin memnun olarak Midyat’a varmasıyla da bizdeki yorgunluktan eser kalmadı. Emeği geçen, desteği olan, moral veren herkese ve etkinliğimize katılan tüm doğa dostlarına teşekkür ediyoruz. Başarıyla sonuçlandığına inandığımız bu etkinliğimiz, daha sonra gerçekleştireceğimiz etkinlikler için bizlere daha da güven verdi. Gerek Midyat’ı gerek dünyayı daha güzel yaşamak için bu hayalimiz hepimizin hayali olsun.” ifadelerini kullandı.