Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Elin Elimde Derneği işbirliğiyle yürütülen "Umut Evi" projesi kapsamında, Muğla'nın Milas ilçesinde Umut Evi açılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Kariptaş, Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milas M.Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Metin Kaya ile birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti. Devletin sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütmesini önemsediğini belirten Vali Çiçek, "Son birkaç yılda sosyal alanda devletimiz çok önemli adımlar attı. Bunlardan biri de engelli bireylerimizin ev ortamında bakımlarının sağlandığı umut evleri. Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan bu proje ,adı üstünde gerçekten engellilerimize umut ışığı olacak." dedi. Proje kapsamında Umut Evi'nin tefrişatını yapacak Elin Elimde Derneği'nin yönetimine teşekkür eden Çiçek, "Bütün kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz ve STK'larla engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için çaba sarf etmeliyiz. Önce bireyi mutlu etmeliyiz, çünkü mutlu birey, huzurlu toplumu meydana getirir. Kimseyi birbirinden ayırt etmeden, vatandaşlarımıza sevgiyle yaklaşmalıyız. Görevlerimizi gönüllülük ve sevgi esasına dayandırmalıyız. İlimizde engellilere yönelik yapılan çalışmalarla bireyler arasındaki sevgi perçinlenecektir. Kaynaklarımızı, engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için kullanmalıyız." ifadelerini kullandı.

Çocukların sosyal hayata uyum sağlamasını hedeflediklerini dile getiren Dernek Başkanı Çebi ise şunları kaydetti: "Bu gençlerin en büyük sorunu, yaşıtlarıyla birarada olamamalarından dolayı iletişim sorunu yaşamalarıdır. Amacımız, umut evlerinde çocuklarımızın ev hayatına uyumları, istihdamlarının sağlanması, nihai olarak da bağımsız yaşamaları ve aile olmalarının sağlanmasıdır."

Konuşmaların ardından Vali Çiçek ile Serap Çebi arasında protokol imzalandı.