Bodrum- İstanbul seferini yapan ismi öğrenilemeyen sürücü, 34 BUD 832 plakalı Metro Turizm'e ait yolcu otobüsüyle Milas Otogarı'na uğradı. Buradan da aldıklarıyla birlikte toplam 42 yolcusuyla saat 12.00'de seferine devam eden sürücü yönetimindeki otobüs, Milas- Söke yolunun 1'inci kilometresinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada 2 kişi ölürken, 29 kişi de yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaralılardan 3'ü ağır, 23'ünü ambulanslarla Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne, 6'sını ise ilçedeki özel hastaneye kaldırdı. Yaralılar, hastanelerde tedaviye alınırken, polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

YARALI SAYISI 40

Muğla'nın Milas ilçesinde Yılmaz Alık yönetimindeki yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, yaralı sayısının 40 olduğu ifade edildi. Otobüsteki 2 yolcunun ise kazayı yara almadan atlattığı kaydedildi.

Yaralılardan 23'ünün Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi'nde, 6'sının Milas'taki özel bir hastanede 11'inin de Yatağan Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü açıklandı. 

OTOBÜS ŞOFÖRÜ VE YOLCU ÖLDÜ

Kontrolden çıkıp istinat duvarına çarptıktan sonra devrilen yolcu otobüsünde ölen 2 kişinin de kimlikleri belli oldu. Ölenlerin otobüs şoförü Yılmaz Alık ile kırılan camdan fırlayan yolculardan Ersin Aksoy olduğu ifade edildi.

Kaza nedeniyle, trafiğe kapanan karayolu, otobüsün vinç yardımıyla kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

YARALI SAYISI 43'E YÜKSELDİ

Muğla'nın Milas ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonuu 2 kişinin öldüğü kazada yaralıların sayısı 43'e çıktı.

Muğla, Milas, Bodrum, Yatağan'daki hastanelerde tedaviye alınan yaralıların isimleri şöyle:

"Ömer Dönmez, Kibar Aksoy, Kamil Evren, Neriman Mertsoy, Sadık Gürbüz, Rakel Pinhas, Neşet Kıvançer, Tayyip Aygen, Armağan Bozkut, İlkay Güneş, Fatma Güneş, Derin Güneş, Dudu Yılmaz, Latife Gürdere, Kemal Aslan, Hülya Gülnur Ceylan, Sibel Kuriçelik, İrden Nil Kuriçelik, Ege Murat Kuriçelik, Nergis Karademir, Anna Shut, Oleksandr Logvinenko, Tutku Aras, Şükriye Çintiriz, Serap Gürz, Rüstem Şahin, Erhan Şahin, Gülseren Bayhan, Nilberk Çöl, Tülin Urşanlılar, Ayhan Gökçen, Mükerrem Kurtalan, Emre Yılmaz, Eray Bekir Demirhan, Berkay Alp Topçu, Hazal Yazan, Melike İnce, Nurser Çeri, Yeşil Aksoy, Müslüm Kayapınar, Ali Haydar Kayapınar, Kadir Kayapınar, Ömer Dönmez."

KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Kazadan yaralı olarak kurtulan yolculardan Sadık Gürbüz (24), yaşadığı korku dolu anları  DHA'ya anlattı. Milas'taki bir özel hastanede tedavisi süren Gürbüz, "Otobüs, sağ ve sol manevra yaptı. Hatırladığım kadarıyla önünde herhangi bir araç yoktu. Ne olduğunu anlayamadan benim oturduğum koltuğun bulunduğu sol tarafa devrildi. 15 -20 dakika otobüsün altında yüzükoyun bir şekilde yattım. Sağlık görevlileri geldikten sonra hastaneye kaldırıldım. İstanbul'a gidecektik. Yağıştan dolayı kazanın olduğunu düşünüyorum. Ancak şoför çok manevra yaptı. Hatırladıklarım bu kadar" dedi.