Antalya Gündoğmuş Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, Türkiye'de milletçe hukukun 'guguk' olduğu bir dönemi yaşadıklarını söyledi.

Verdiği mahkeme kararından ötürü hakimlerin tutuklandığı bir döneme yeni Türkiye dendiği zaman dilimini yaşamanın şaşkınlığı içinde olduklarını belirten Gündoğdu, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, ülkede 17 aydır hukukun yürütmenin vesayeti altında olduğunu kaydetti. Cumhuriyet tarihi süresince hiç bu kadar hukukun siyasallaştığı ve ayaklar altına alındığı bir dönemin olmadığını vurgulayan Gündoğdu, gelecekte hukuk fakültesi öğrencilerinin bu dönemi 'ülkemizde böyle bir dönem yaşandı mı, yaşandıysa hukukçular ve yargı mensupları masanın altına niye sindi' diye soracağını ve bu süreci ayıplı bir dönem olarak her zaman hatırlayacaklarını ifade etti.

Ülkede hukukun fiilen askıya alındığını ve bunun sürecininde HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline gelmesiyle başladığını altını çizen Gündoğdu, açıklamasında şunları dile getirdi: "Ülkemiz hukuksuzluğun zirve yaptığı ve hukukun guguk olduğu bir dönemi yaşıyor. İnsanlar önce bir kısım medya tarafından suçlu ilan ediliyor, suçlulukta iktidarın sopası olarak kurulan sulh ceza hakimliklikleriyle tasdiklenerek hukuksuzluk hukuk gibi işletilmeye çalışılıyor. Dünyada böylesi cambaza bak mantığıyla hukukun işletildiği bir ülke yok. Gelecek nesiller, yaşadığımız bu süreci inanın anlamakta zorlanacak. Ülkemizin son 100 yılına baktığımızda verdiği karardan ötürü tutuklanan bir hakim yok. Böyle bir zaman dilimi yok. Çok üzücü bir durum. Dünyaya hukuk alanında rezil oluyoruz. Avrupalı meslektaşlarımız halimize hayret ederek gülüyor. Türkiye'de bunlar da mı oluyor diyor."