Sermayesi en güçlü üç bankadan biri olan Bank Asya’ya yapılan BDDK operasyonuna tepki gösteren İzmirliler, sabah ilk iş olarak şubelerin yolunu tuttu. Alınteri dökerek kazandıkları paralarını, altınlarını tereddüt etmeden en güvendikleri banka olan Bank Asya’ya götürdüler. Bank Asya Gıda Çarşısı Şubesi önünde, "Milletin bankası" ve "Para yatırmaya geldik" pankartları açan Bank Asya müşterileri, dişinden tırnağından arttırarak kenara koydukları birikimlerini teslim etti.

Besicilik yapan 81 yaşındaki Nuri Özyazıcı, olanları duyduktan sonra kahvaltı yapmadan koşup geldiğini söyledi. Yaşananların haksızlık olduğunu ifade eden Özyazıcı, “Ben senelerdir bu işin içindeyim. Bank Asya’nın kuruluşunda varım. Güzel bir iş yapılıyor, faizsiz bir müessese kuruluyor diye ilk günden bu işe sahip çıktık. Bu cemaatin içinde 45 seneyi geçti, bir kötülüğünü görmedik. Bir fakire yardım etmek, bir talebeye burs vermek suç mu? Böyle şeylerle yok Bank Asya’yı kapatalım, yok şunu edelim, yok bunu edelim. Bank Asya’nın ne kötülüğü var? Ben bir kötülüğün görmedim. Benim bütün alışverişim burayla, bir kötülüğünü gören çıksın konuşsun. Bu cemaatte dürüst insanlarla, kılı kırk yaran kardeşlerle karşılaştık. Kimsenin hakkına hukukuna tenezzül etmeyen insanlarla karşılaştık.” dedi. Bank Asya’nın ilk açıldığı zaman da koşup geldiğini, şimdi de tereddüt etmeden koşup geldiğini belirten Özyazıcı, “Nedir bu haksızlık? Burası Türkiye Cumhuriyeti, böyle adaletsizlik olur mu?” diye sordu.

'SON DAMLAMIZA KADAR NE VARSA GETİRDİK'

Esnaf Vedat Balkaş da ilk iş olarak bankaya destek vermeye geldiğini söyledi. Gece internetten takip ettiği kadarıyla bankaya el koyulmaya çalışıldığını düşündüğünü ifade eden Balkaş, “Elde avuçta ne varsa bir miktar para yatırdım. Bir de eşimle biriktirdiğim son bir altınımız vardı. Son damlamıza kadar ne varsa getirdik, haksızlığın karşısında durmak için geldik.” dedi.

'GEREKİRSE EVİ DE SATAR, PARASINI GETİRİRİZ'

Gıda Çarşısı esnaflarından Enes Karaoğlan, yıllarca esnaflık yaptığını, varının yoğunun Bank Asya'da olduğunu söyledi. Karaoğlan, “Evi mevi satıp geleceğiz, her şeyi yatıracağız yani, bunun başka yolu yok. Gerekirse kendimizi pazarda satarız, yine de bankamızı kapattırmayız. Bu banka, milletin bankası. Herkes duysun, sıkıntı yok Allah’ın izniyle. Sıkıntı yalnız dine gelendir, bizim bankayla, parayla pulla işimiz de yok. Bu banka din için, Allah için çalışıyor, kimse karşı çıkamaz. Allah’ın yaptığını kimse yıkamaz, Allah’ın izniyle.” diye konuştu. Para yatırarak destek verenlerden İsmail Çeker de, “Biz buraya para çekmeye değil, para yatırmaya geliriz. Korkutacaklarını sanıyorlar, aslında cesaretimiz daha da artıyor. Onlar yanlış yere baltayı vuruyorlar. Başaramayacaklar Allah’ın izniyle.” diye konuştu. Fatime ile Mustafa Şen çifti de Bank Asya’ya destek vermek için evdeki altınlarını toplayarak getirdiklerini belirtti. Mustafa Şen, “Olanları duyduktan sonra kıyıda köşede ne varsa getirdik Allah’ın izniyle bankamıza sahip çıkmaya kararlıyız. Allah bizi utandırmasın inşallah.” dedi.