CHP Kırıkkale milletvekili adayı Murat Çakırca, Türkiye’yi soyan haramilerin sonunun geldiğini, bunun da en büyük göstergesinin vatandaşların ilgisi ve söylemlerinin olduğunu belirtti.

CHP Kırıkkale milletvekili adayları Murat Çakırca, Ziya Kavlak ve Hacı Arap Karadurmuş, seçim çalışmaları kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Programda konuşan İl Başkanı Ahmet Önal, CHP olarak tek başına iktidara geleceklerini söyledi. Demokratik, üreten, adaletli, paylaşan ve gelişen bir Türkiye inşa edeceklerini ifade eden Önal, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve devletin saydamlığını sağlayacaklarını belirtti. Halkın kendilerine büyük ilgi gösterdiğini belirten Önal, “Önceden kimse bize hoş geldin demezdi. Şimdi ise herkes bizi görünce selam veriyor. 'Artık bunları bizim başımızdan alın.' diyorlar. CHP daha da büyüyerek geliyor.” dedi.

Seçim çalışmaları ve seçim sonrasında izleyecekleri yol hakkında değerlendirmelerde bulunan milletvekili adayı Murat Çakırca, seçilmesi durumunda evini Kırıkkale’den taşımayacağını, her gün Kırıkkale’de olacağını söyledi.

Birinci sıra Milletvekili adayı Murat Çakırca’da bir yandan 7 Haziran seçimlerinin önemine değinirken, diğer taraftan seçim sonrası izleyecekleri yol hakkında açıklamalarda bulundu. Bu seçimin Türkiye Cumhuriyetinin ölüm kalım seçimi olduğunu iddia eden CHP’li aday Çakırca, “Bu seçimle ya laik demokratik yapıyı koruyacağımız bir seçim olacak, yada 13 yıllık AKP iktidarına son vereceğiz. Şuanda öyle bir yapı oluştu ki, hükümet eliyle darbe yapıldığı bir süreç yaşıyoruz. Bu ortamda CHP üniter Türkiye devletini koruma mücadelesi veriyor.” diye konuştu.

Yaşanan problemlere de değinen CHP’li aday Çakırca “Kırıkkale yoksul, Kırıkkale işsiz. Kayıtlı 11 bin, kayıtsız 20 bin işsiz var. Çiftçimiz üretemiyor, herkes borçlu. Kırıkkale’de yöneticiler gerçek sorunlara değil makyaja çalışıyor. 21. Yüzyıla yakışan ne bir Türkiye, ne bir Kırıkkale, ne de bir ilçe var. Köye dönüşen beldelerde sorunlar katlanarak büyüyor. Bu sorunların hepsi CHP iktidarında çözüme kavuşacak. İnsanlar bizi bağrına basıyor, bizi bunlardan kurtarın diyor. Hedefimiz 3 milletvekili. Biz bu zamana kadar olduğu gibi Milletvekili seçilirsek yine evimiz Kırıkkale’de olacak. Meclis çalışmaları öncesinde her gün Kırıkkaleliler ile bir araya geleceğiz” diye konuştu.

CHP ikinci sıra milletvekili adayı Ziya Kavlak ve H.Arap Karadurmuş da demokratik, üreten, adaletli, paylaşan ve gelişen bir Türkiye inşa edeceklerini, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve devletin saydamlığını sağlayacaklarını söylediler.