7 Haziran milletvekilliği seçiminde aday olmak isteyen kamu görevlileri ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların istifası için tanınan süre saat 17.00 itibariyle sona erdi. Milletvekilliği adaylığı için istifa edenlerden en dikkat çekenleri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 6 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararında, kamu görevlileri ve kamu kurumu niteliğindeki kurumlarda çalışanların en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine hükmetmişti. YSK’nın kararında, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların da en geç 10 Şubat 2015 Salı gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar vermeleri gerektiğine karar vermişti.

Adaylık için istifa eden bürokratlardan bazıları şunlar;

Hakan Fidan (Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı), Naci Ağbal (Maliye Bakanlığı Müsteşarı), Mehmet Özhaseki (Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı), Alaattin Büyükaya (AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı), Süleyman Karaman (TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı), Muhammed Balta (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı), Mücahit Demirtaş (Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Türker Yörükçüoğlu (Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Vedat Mirmahmutoğulları (Tarım Bakanlığı Müsteşarı), Mücahit Durmuşoğlu (TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in özel kalem müdürü), Mehmet Atalay (Basın İlan Kurumu Genel Müdürü), Yaşar Uğurlu (RTÜK Başkanlık Müşaviri), Mehmet Çakırtaş (RTÜK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı), Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu (Harran Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Kadri Yıldırım (Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü), Salih Çelik (Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Yusuf Büyük (Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcı), Kemal Biçerli (Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü), Adnan Boynukara (Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri), Hüseyin Yayman (Gazi Üniversitesi öğretim üyesi), Hamza Yerlikaya (Güreş Federasyonu Başkanı), Nurullah Genç (Sermaye Piyasası Kurulu Başkanvekili), Aydın Ünal (Cumhurbaşkanı Başdanışmanı), Recep Konuk (Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı), Dr. Şanal Tosun (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) Üyesi), Ünsal Ban (THK Üniversitesi Rektörü), Müminhan Bilgin (Eskrim Federasyonu Başkanı), İbrahim Halil Kırşan (Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı), Dr. Nurettin Akman (Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı), Akif Özkaldı (Devlet Su İşleri Genel Müdürü), Ahmet Gündoğdu (Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı), Prof. Dr. Ethem Tolga (Galatasaray Üniversitesi Rektörü), Mehmet Baykan (Spor Genel Müdürü), Ömer Faruk Eminağaoğlu (Çankırı Hakimi), Prof. Dr. Mustafa İsen (Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Eski Genel Sekreter), Abdullah Erdem Cantimur (Maliye Bakan Yardımcısı), Emin Zararsız (SGK Eski Başkanı ve Başbakanlık Başmüşaviri), Osman İyimaya (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü), Abdurrahman Arıcı (Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı), Veysi Kaynak (Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı), Mustafa Tarlacı (Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü), Halil Etyemez (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı), Fatih Metin (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı).