Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanlığını grip salgını konusunda ciddiyete ve göreve davet etti.

İlk önce 11 kişinin olarak açıklanan domuz gribinden ölenlerin sayısının 6 gün sonra 30'a çıkması üzerine Atıcı Sağlık Bakanlığının ilgili bilim kurulunu toplamayarak alınan kararları açıklayıp gereğini yapmaya davet edip, "Aksi halde vatandaşı uyarmayıp önlem almayan ve Hipokrat’ın birinci kuralı 'önce zarar verme' ilkesini çiğneyen Sağlık Bakanı istifaya davet ediyorum" diye konuştu.

Atıcı yaptığı açıklamada; 'Domuz Gribi yok' diyen Sağlık Bakanlığının henüz bir hafta geçmeden, 6 gün sonra, 'salgın var' demeye başladığını kaydetti. Mersin’in Anamur ilçesi ve birçok ilde insanlar ölüp salgının üzerini örtmek daha tehlikelidir demelerine rağmen Sağlık Bakanlığı'nın
uyarılarına kulak asmadığını ifade eden Atıcı, "17 Mart 2015'te H1N1, yani domuz gribinden 11 vatandaşımız öldü ancak 'salgın yok mevsimsel grip düzeyindedir' şeklinde açıklama yapılmıştı. Bu arada TBMM iktidar kulisini dezenfekte etmeyi de ihmal etmemişti. Bugün Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklama ile hem domuz gribinin salgın olduğu hem de ölümlerin katlanarak arttığı ifade edilmiştir. Önceki açıklamada 2015 yılında H1N1’den 11 ölüm bildirilmişken 6 gün sonra ölen vatandaş sayısı 30 olmuştur. Ölen vatandaş sayısının hızla artması ve daha önce Sağlık Bakanlığının gizleme, hafifseme çabaları büyük bir tehlike altında olabileceğimizi göstermektedir" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının son 6 gündeki değişikliklerin sebebini vatandaşlara izah etmesini isteyen Atıcı şunları kaydetti: "Bu sürede meydana gelen ölümlerden sorumlu olan Sağlık Bakanlığını, ilgili bilim kurulunu acilen toplamaya, çıkacak kararları kamuoyu ile paylaşmaya ve gereğini yerine getirmeye davet ediyorum. Aksi halde, vatandaşı uyarmayıp önlem almayan, böylece Hipokrat’ın birinci kuralı 'önce zarar verme' ilkesini çiğneyen Sağlık Bakanı istifa etmelidir."