TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve AK Parti Kahramanmaraş Millitvekili Sıtkı Güvenç, "Bir insan hakları ihlali varsa bu bizim konumuz. Bunu iyileştirmek hükümetimizin boynunun borcudur. Gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlülerin, sağlık hizmetlerinin sunumunun iyileştirilmesi yönündeki başvurusu üzerine Güvenç, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılaç ile görüştükten sonra hastene ve cezaevinde incelemelerde bulundu.

Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmeti sunumunda yaşadığı sıkıntıları çözmek için Elbistan'a geldiğini belirtti.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na ülkeminin değişik bölgelerinden insan hakları ihlalleri ile ilgili dilekçelerin geldiğini anımsatan Güvenç, şunları söyledi: "Komisyon Başkanımız Sayın Ayhan Üstün, beni aradı. Komisyona, Elbistan Devlet Hastanesi ile ilgili dilekçelerin ulaştığını belirtti. Elbistan'daki cezaevini ziyaret etmemi ve bu dilekçeleri değerlendirmemi istendi. Mahkumlar bize gönderdikleri dilekçelerinde cezaevi şartlarının ve sağlık hizmetlerinin biraz daha iyileştirilmesini istiyorlar.  Sağlık sorunları ile ilgili bir takım zorluklar yaşadıklarını ifade ediyorlar. Elbistan'da veya herhangi bir cezaevinde bir insan hakları ihlali varsa bu bizim konumuz. Bunu iyileştirmek hükümetimizin boynunun borcudur. Gerekli çalışmaları yapacağız. Biz çağdaş ve modern bir devletiz. 10 yıl içerisinde temel insan hakları önündeki her türlü engeli kaldırmaya gayret ediyoruz."

Komisyonu yoğunluğunu dile getiren Güvenç, görev süresinde mülteciler alt komisyonuna seçilğini belirterek, Suriye'den gelen vatandaşların kaldığı kampları incelediklerini, Kilis'teki konteynır kent ve Kahramanmaraş'taki çadır kenti ziyaret edip incelemelerde bulunduklarını ifade etti.

Önümüzdeki dönemlerde de Avrupa'ya kaçmaya çalışan mültecilerle ilgili bir çalışmalarını olacağını aktaran Güvenç, "Ülkemize Ortadoğu'dan gelen insanlar bir takım yollarla Avrupa'ya kaçırılıyor. Bazen o durum facia ile sonuçlanıyor. İnsanlar denizlerde boğuluyor. Hapishanelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnsanlar mahkum olabilir. Onlara insani şartları sağlamak bizim temel vazifemiz. Çağdaş ve modern bir devlette temel insan hakları hangi düzeyde olması gerekiyorsa bizim ülkemizde de onu sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Güvenç, Elbistan'a yapılacak olan 300 yataklı hastane için personel ve diğer ihtiyaçları konusunda başhekim Kılaç'tan bilgi aldığını sözlerine ekledi.