CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, ilde son günlerde yaşanan rüzgar ve kar yağışı nedeniyle bir çok mahalle ve köyün günlerce elektriksiz kaldığını bildirdi. Milletvekili Ören, bu duruma tepki gösteren vatandaşlarla polisin karşı karşıya geldiğini ifade etti.

Vatandaşın tepkisine rağmen elektrik kesintilerinin hala devam ettiğini aktaran Ören, Turgutlu’nun Kabaçınar, Yunusdere, Ören ve İzmir Ödemiş’e bağlı komşu köy olan Kızılkeçeli’de beş gündür elektriklerin kesik olduğunu kaydetti. Bu köylerde yaşayanlar derdini kimseye anlatamadığından şikayetçi olduğunu belirten Ören, "Günlerdir karanlıkta kalan vatandaşın sabrı tükenmiştir. Zaten yüksek gelen elektrik faturalarını ödemekte zorlanan vatandaş, üstüne bir de elektriksiz ve susuz kalınca canına tak etmiştir." dedi.

Bu çağda köylerin beş gün boyunca elektriksiz kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren Ören, şunları ifade etti: "Hastalar, esnaf ve vatandaşlar zor durumdadır. Elektrik kesik olduğu için sular da kesilmiştir. Evlerde buzdolaplarındaki bütün gıdalar bozulmuş ve çöpe gitmiştir. Önceden iki, üç saatlik kesintilerde bile yer yerinden oynar, arıza en kısa zamanda giderilirdi. Elektrik dağıtım şirketi özelleştirilince işçileri işten çıkarılmış, kalanlarla 600 bin aboneye hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ bildiği halde yandaş şirketlere sessiz kalmaktadır.

Televizyona çıkıp çağ atlattık, Manisa’yı kalkındırdık diye pembe tablolarla halkın gözünü boyayan AKP’nin, karanlıkta kalan köylerimize ne cevap vereceklerini merak ediyorum. Çünkü böyle zamanlarda AKP milletvekilleri maalesef ortada pek gözükmüyorlar. Bırakın elektriksiz, susuz kalan vatandaşın ayağına gitmeyi, Manisa’ya bile uğramıyorlar. Ancak Ankara’dan ahkam kesiyorlar. Yarın o köylere gidip oy isteyecekler, fakat vatandaş kendisini karanlıkta bırakan AKP’nin milletvekillerine gereken cevabı sandıkta mutlaka verecektir. CHP Manisa Milletvekili olarak her zaman olduğu gibi elektriksiz ve susuz kalan köylerin sorununu Meclis gündemine taşıyacağım. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, köylerimizin neden elektriksiz kaldığını bir önergeyle soracağım ve sorunun en kısa zamanda giderilmesi için elimden geleni yapacağım."