İzmir’de Ramazan'dan bir gün önce 6 iftar çadırının yasaklanması sonrası, geçen gün de Karabağlar Kaymakamlığı, bir çadırı 'insan sağlığı, güvenlik ve asayiş' yönünden sakıncalı bularak yıktırdı. Böylece İzmir’de dar gelirli binlerce insanın iftarını açtığı 7 çadır, kaymakamlıklar tarafından ya yasaklandı ya da yıkıldı. İftar çadırlarının yıktırılması ve yasaklanmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 15 yıldır kurulan iftar çadırlarının bu yıl ‘hijyenik’ bahanesiyle yasaklanmasını ‘siyasi bir girişim’ olarak değerlendirdi. Söz konusu iftar çadırlarında düzenlenen iftarlara geçmiş yıllarda vali, kaymakam ve diğer bürokratların koşa koşa gittiğini aktaran Sındır, "İftar çadırlarına koşa koşa gidenler şimdi korkar olmuşlar." dedi.

İzmir’de bazı sivil toplum örgütleri ve dernekler tarafından son 15 yıldır kurulan ve binlerce vatandaşın iftar yapmasına vesile olan iftar çadırları bu yıl kaymakamlıklar eliyle yasaklandı. Kurulmuş olanlar da kaldırıldı. Kaymakamlıkların ‘insan sağlığı, güvenlik ve asayiş’ yönünden sakıncalı bularak yasakladığı iftar çadırlarında her yıl binlerce kişi iftarını açıyordu. Duruma tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, iftar çadırlarının yasaklanması ve kaldırılmasının arkasında siyasi bir durum olduğunu söyledi. Yaşananların hoş olmadığını ifade eden Sındır, "Ramazan ayı, kimsenin siyasi emellerine alet edilecek bir ay değildir, kutsaldır, insanidir. Herkesin birbirine sevgi göstermesi, kırgınlıkları, küskünlükleri, üzüntüleri, bütün aramızdaki kavgaları, gürültüleri artık geride bırakmamız gereken bir aydır. Sevgiye, barışa, hoşgörüye dayalı ilişkileri güçlendirmeye yönelik bir aydır. Halen bir husumet ve siyasi bir amaçla bu tür uygulamalar yapılıyorsa bu çok çirkin. Yani asla kabul edilebilecek bir şey değil." ifadelerini kullandı.

'İFTAR ÇADIRLARINA KOŞA KOŞA GİDENLER'

İzmir’de yasaklanan veya kaldırılan iftar çadırlarının son 15 yıldır kurulduğunu ve bu çadırlarda verilen iftarlara geçmişte vali, kaymakam, bürokratların koşa koşa katıldığını ifade eden Sındır, "15 yıldan bu yana bu iftar çadırları hijyendi de, bu yıl mı hijyen değil diye insanın aklına gelmiyor değil. Bazı derneklerimizin iftar sofralarına koşa koşa, en önde gidenler, şimdi korkar olmuşlar. Belki yine gidecekler ama başka siyasi nedenlerle korkar olmuşlar. Böyle bir şey olmaz. Kapatılan o çadırlarda iftarlarını açan yüzlerce, binlerce insan vardı. Dar gelirli vatandaşlarımız iftarlarını oralarda açıyordu. Kabul edilemez, hoş değil. Artık bunları bizim geride bırakmamız gerekiyor. 78 milyon milletimiz hiçbir ayrım gözetmeksizin, dil, din, ırk, cins ayrımı gözetmeksizin siyasetin de üzerinde hele böyle bir Ramazan ayında birbirimize sevgiyle bağlanmamız gerekiyor." sözlerini kaydetti.