CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "CHP, koalisyon için ilkelerinden vazgeçmeyecektir.” dedi.

CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin ile Kemal Zeybek Çarşamba ilçesinde partililerle bayramlaştı. Ramazan Bayramının ilk gününde sabah erken saatlerde partililerle bir araya gelmek için Samsun’un Havza ilçesinden bayramlaşma ziyaretlerine başlayan CHP'li vekiller, ardından Terme, Salıpazarı ilçeleri, Salıpazarı'nın Avut Köyü, Vezirköprü, Alaçam ve Çarşamba ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Partililer ve halkla bayramlaşan CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin ile Kemal Zeybek ziyaretlerinde gündeme dair değerlendirmelerde yaptı. Milletvekili Hayati Tekin, "CHP, koalisyon için ilkelerinden vazgeçmeyecektir.” dedi.

'KOALİSYON, AKP VE DAVUTOĞLU İLE DEĞİL ERDOĞAN İLE OLACAK'

Çarşamba ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada Tekin, Türkiye gündeminde koalisyon tartışmaları olduğunu, AK Parti ile koalisyon görüşmelerinin sürdüğüne işret ederek, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 14 maddelik ilkelerimizi masaya koyduk. Bizim koalisyondan kaçtığımız da yok. Ancak endişelerimiz var. Koalisyon gördüğümüz kadarıyla AKP ile değil, Davutoğlu ile değil, koalisyon Tayyip Erdoğan ile olacak. Ayrıca şahsi görüşüm en ücra köye kadar bir erken seçime de hazırlanmak gerekir. Netice itibariyle bu bizim elimizde değil." dedi.

'ASLA KOALİSYONDAN KAÇMAYACAĞIZ, ASLA YILANLA ÇUVALA DA GİRMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası koalisyon için planları olduğunu da aktaran Milletvekili Tekin, "Tayyip bugün şuna oynuyor. Erken seçim mi yapsak, koalisyon mu yapsak? ve koalisyonu bahane ederek 'bütün olumsuzlukları onlara mı yıksam veya secime mi gitsem' diye düşünüyor. CHP’nin planları, taahhütleri üzerine ve hayra planlardır. Öbürleri gibi şer üzerine a, b, c, d planları yoktur. CHP üst kurulları bu oyunlara gelmeyecektir. Asla koalisyondan kaçmayacağız. Ama asla yılanla çuvala da girmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.