CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Ankara- İzmir otoyolunun son durumunu Meclis'e taşıdı. Meclis'te Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’a konuyla ilgili soru önergesi veren Toptaş, “Afyonkarahisar'dan geçmeyeceği konuşulan otoyolu yapıldıktan sonra mı Afyonlulara soracaksınız?” dedi.

Milletvekili Toptaş, Bakan Elvan’ın geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da yeni otoyol hakkında "Otoyolla ilgili çalışmalarımız henüz taslak aşamasında. Afyonkarahisarlı kardeşlerimizin arzusunu, isteğini, talebini sormadan biz bu işleri yapmayız” dediğini hatırlattı. Afyonkarahisar’ın ulaşımda Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından birisi olduğunu ifade eden Toptaş, “Yapılacak olan Ankara-İzmir Otoyolu; konuşulmaya başlandığından bu yana Afyonkarahisar’ın önemli özelliği olan kavşak kent özelliğini kaybedecek endişeleri oluşturmuş ve halkımızda tedirginlik oluşturmuştur.” diye konuştu.

'OTOYOL İLE AFYON KAVŞAK OLMA ÖZELİĞİNİ KAYBEDECEK'

Milletvekili Toptaş, verdiği önergede şu soruları sordu:

"Afyonkarahisar iller arası kavşak noktasından (Özdilek, İkbal ve Kolaylı kavşağı) yılda kaç araç geçmektedir? Ankara- İzmir otoyolu ihalesi ne zaman yapılacaktır? Bu otoyol kaç yılında bitirilecektir?
Bu otoyol kaç bölüm halinde yapılacaktır? Toplam maliyeti ne kadar olacaktır?
Ankara-İzmir otoyolu Afyonkarahisar Merkezine kaç kilometre uzaklıktan geçecektir?
Ankara-İzmir otoyolu, Emirdağ, Bolvadin, İscehisar, Bayat, ihsaniye, Çay,Sultandağı, Şuhut ilçelerine kaçar kilometre uzaklıktan geçecektir?
Ankara-İzmir oto yolu, Sinanpaşa, Sandıklı, Dinar, Başmakçı, Evciler, Hocalar, Kızılören, Dazkırı ilçelerine kaçar kilometre uzaklıktan geçecektir?
Bu otoyol Altıntaş ilçesine yapılan Zafer Havaalanına kaç kilometre uzaklıktan geçecektir?
Afyonkarahisar’ın kavşak olma özelliği nedeniyle termal turizm yatırımları ve mevcut yol güzergahı üzerinde bulunan esnaf mağdur edilecektir. Bu nedenle Afyonkarahisar Ankara-İzmir otoyolu ile Termal bölgesi olan Kolaylı-İkbal-Özdilek kavşağı noktasının devre dışı edilme olasılığı var mıdır?"