Bağımsız Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, devletin Bank Asya'yı batıramayınca, manipülasyon haberlerle hem de devlet televizyonu ve havuz medyası marifetiyle batırmaya çalıştığını söyledi. Bank Asya'ya el konuldu demenin tam manasıyla saptırma olduğunu kaydeden Yıldırım, "6 ay önce de Cumhurbaşkanı faaliyetine devam eden bir bankaya ‘Bu banka batmış zaten’ diyerek suç işlemişti. Bu milletin parasına göz dikmektir. Kendi milletvekilleri 17 aralıktan sonra döviz almışlardı. Ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Yazık oluyor bu milletin emeğine.” dedi.

Hükümetin kendisine muhalif tüm özel sektöre kendisine karşı ise iş yaptırmayacağı konusunda baskılar yaptığını aktaran Yıldırım, şunları söyledi: "Demokrasi olmazsa teşebbüs hürriyeti de olmaz. Hükümet tam bir zorbalık yapıyor. Ülkemizde binlerce işsiz var. Yapılan çok iş var. Ancak hükümet intikam işi ile uğraşıyor. Bu kadar iftira, devlet eli ile yalan kumpas hiçbiri tutmadı. Bu da tutmaz. Bu bankanın müşterileri bankasına sahip çıkar. Yapılanlar artık sadece bir camiaya değil Türkiye’ye zarar veriyor. Yabancı yatırımcı bu olaylar üzerine korkar ülkemize yatırım yapmaktan. Siyasi geleceklerinden korkup, bakanları yüce divana gönderemeyen AKP milletvekilleri, akıllarını kiraya vermiş, vicdanlarını da satmışlardır. Yalancı şahitliği yapan bu milletvekillerinden, ülkenin imajnı sarsacak bu tür hadiselere tepki vermesi de düşünülemez."

"HUKUK HERKESE LAZIM"

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da dünyada sermaye akımlarının kıtlaştığı bir dönemde, kinle, nefretle, kibirle bir yere varılamayacağını söyledi. "Hukuk herkese lazımdır." diyen Özkan, Türkiye’de haksızlık ve hukuksuzluğun hat safha ulaştığını kaydetti. Özkan, "Çalışıp işini düzgün yapan kurumların önü kesilmemelidir. Zalimin zulmünü bir ah keser. Alemin rızkını Allah keser." dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ise "Türkiye bu tür hadiseleri unutmuştu. 2001 yılında Türkiye örnek gösteriliyordu. Şimdi bu duruma gelinmesi hoş değil. İşin ilerisini bilmiyorum. Ancak yabancı yatırımcılar bu konudan çok rahatsız olacak. Yabancı yatırımcılar, ülkemizin kara kaşı ve kara gözüne değil, finans sektöründeki durumumuza göre ülkemize yatırım yapıyor. Burdurlu Bank Asya müşterileri endişe etmesin." diye konuştu.

Burdur Tüccar ve İşadamları Derneği (BUTİAD) Kurucu Başkanı ve Dernek Yüksek İstişare Üyesi Nuri Aktan da "Türkiye’de işadamları olarak hiçbir mal ve can güvenliğimiz kalmadı. Türkiye’de ticari hayatı güvence altına alan kanun çiğnendi. Devlet bu hadise ile mala el koydu. Yarın canımıza da el koymayacağının garantisi yok. Bu ülke vatandaşı olarak biz devletimize güvenemiyorsak, yabancı yatırımcılar bu yaşananlara üzerine nasıl güven duyup bu ülkeye yatırım yapsın." şeklinde konuştu.

ISPARTA'YA GİDİP HESAP AÇTILAR

Öte yandan Burdur’da Bank Asya’nın şubesi olmamasına rağmen, Burdurlular Isparta şubesinde hesap açtırarak para yatırdı. Müşteriler, banktaya yönelik yapılan hukuksuzluklara tepki gösterdi. Müşteriler, banka önünde gelenlere Burdur ceviz ezmesi ikram etti. Üç gün boyunca da banka önünde lokma ve helva dağıtacak. Bu arada Bankadaki yoğunluk nedeni ile güvenlik görevlilerinden bazıları da gişelerde görev yaptı.