Bursa'da şehir içi toplu taşıma araçlarına yapılan zammın yankıları sürüyor. Caddede bisikletle yürüyerek ulaşım zammını protesto eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, şehir merkezindeki otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlara ulaşım zammını sordu. Vatandaşlar, zamlardan duydukları rahatsızlıklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş, ulaşım araçlarının temel maliyet unsurları akaryakıt, yedek parça ve işçilik gibi maliyetlerin artışını gerekçe göstererek 1 Temmuz'dan itibaren şehir içi toplu taşıma araçlarına zam yaptı. Zamlı tarifeye göre Bursa'da otobüs ücreti 2 lira 20 kuruştan 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Belediye otobüslerine indirimli binen vatandaşlar ise daha önce ödedikleri 1 lira 45 kuruş yerine 1 lira 65 kuruş ödemek zorunda kalacak. Bursaray ücretlerine de zam yapıldı. Metroyu tercih eden vatandaşlar bugünden itibaren 2 lira yerine 2,25 lira ödemek zorunda.

Zamlara yönelik tepkileri öğrenmek isteyen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Atatürk Caddesi'nde otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlara zammı sordu. Vatandaşlar, "Zamlar bizi mahvetti, aldığımız emekli maaşı üç kuruş, o da zamlara gidiyor. Zamlar geri alınsın. Zaten gelirimiz belli. Zamlar kötü oldu. Emeklileri düşünsünler hiç olmazsa, derhal geri alınmalı. Bizim gibi emeklileri düşünmek lazım." diye konuştu.

BİSİKLETLE YÜRÜDÜ

Otobüs duraklarında vatandaşlarla sohbet eden Erkan Aydın, bisikletle bir süre yürüdü. Aydın, şunları kaydetti: "Zamlar geri alınmazsa en sağlıklı ulaşım yolu olan bisikleti tavsiye edeceğiz. Hem ücretsiz hem sağlıklı hem kendi yaşamları için çok daha iyi. Herkesin bisiklete binebilme şansı yok. Tabii biraz da işin mizansen tarafı; çünkü yaşlıların, engellilerin, sağlık problemi olanların bisiklete binme imkanları yok. Ulaşım zamlarının en azından birazının geri alınmasını, mümkünse tamamının geri alınmasını istiyoruz."

Öte yandan Milletvekili Aydın'ın önüne çıkan Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Çalan da 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıdıklarını, konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Çalan, "Yaşlıların bedavaya taşınması konusunda Avrupa ülkelerindeki uygulamalar örnek alınmalı." dedi. Vekil Aydın da hükümet ortağı olmaları halinde konuyla ilgili çalışacaklarını dile getirdi.