AK Parti’de 3 dönem üst üste Çorum milletvekilliği yapan Murat Yıldırım’ın danışmanı Çorum Valiliği’ne müdür oldu, şoförü ise KOSGEB’e atandı.

2002’den bu yana AK Parti Çorum milletvekilliği yapan Murat Yıldırım, 7 Haziran genel seçimlerinde 3 dönem kuralına takıldığı için tekrar aday olamadı. Parlamento'ya veda edecek olan Murat Yıldırım’ın danışmanı H.Ç. ile şoförü M.Ö. Çorum’daki kamu kurumlarında önemli görevlere getirildi.

Yerel bir gazetede muhabirken 2002’den itibaren Yıldırım’ın Meclis’te danışmanlığını yapmaya başlayan H.Ç., Çorum Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü görevine atandı. Yaklaşık 5 yıldır Murat Yıldırım’ın şoförlüğünü yapan M.Ö. ise KOSGEB Çorum Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne getirildi. Ö.’nün KOSGEB’de muhasebe biriminde göreve başladığı öğrenildi.

Atamalara tepki gösteren Merkez Parti Çorum milletvekili adayı Engin Erenler, "Yüz binlerce üniversite mezunu memur olmak için KPSS’de ter dökerken, birileri yukardan atamayla nasıl memur, müdür olur?" diye sordu. Erenler, "7 Haziran’da Parlamento'ya giremeyecek olan Milletvekili Murat Yıldırım neden vefa örneğini haksız bir şekilde atama yaparak gösterdi. Eğer yapılması gereken bir vefa var ise onu personellerine değil kendisini seçen vatandaşlara yapmalıydı. Milletvekilleri atamalarla uğraşmak yerine memleketine, milletine hizmet etmeliler." diye konuştu.