Ege Üniversitesi Öğrencisi ve Ülkü Ocakları Temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK sempatizanları tarafından öldürülmesi sonrası Çakıroğlu için Bornova Meydan’da dev bir taziye çadırı kuruldu. Acılı anne Özlem Çakıroğlu burada taziyeleri kabul etti. Taziye çadırını ziyaret eden bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen ve bağımsız İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, anne Özlem Çakıroğlu ile MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’a başsağlığı dileğinde bulundu.

MUHAMMED ÇETİN: TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN

Acılı anne ve MHP ile ülkücü camiaya başsağlığı dileğinde bulunan bağımsız İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, “Türkiye’nin başı sağolsun. Genç bir insanımızı kaybettik. Olmasın isterdik fakat maalesef Türkiye’de gerilimi yükselten, tansiyonu yükselten, her biri bir şekilde insanları kutuplaştıran söylem var. Bunun artık bitmesi lazım. Fikirlerinden, duygu düşüncelerinden dolayı hatta siyasi görüşlerinden dolayı bırakın insanlara zulüm etmeyi artık bu öldürmeler, asmalar, kesmeler bitmeli. Medeni bir şekilde konuşmalıyız, birbirimizi ikna etmeliyiz. Eninde sonunda hepimiz aynı memleketin çocuğuyuz. Herkes kendi insanının ve ülkesinin iyi olmasını ister. O yüzden anlayıp ortak temellerde ortak unsurlarda bir araya gelmeyi bunu da sulh içinde konuşmayı, müzakere etmeyi becermemiz lazım. Ama maalesef birtakım kesimler bu gerilimi arttırıyor. Belki saltanatlarına, belki iktidarlarına beklide milletin ve ülkenin bölünmesine bunu araç olarak kullanıyorlar. Bunun sağduyulu insanlar olarak önüne geçmemiz lazım. Milletimizin başı sağolsun. Duygu ve düşüncelerinden dolayı insanlar öldürülmesin hele hele üniversitede öldürmek ne demek? Ben bir üniversite hocasıyım. Yıllarca üniversitede hocalık yaptım. Böyle bir şey görmedim. Ne üniversitelerin içine slogan yazmalar ne üniversiteyi bir siyasi bir arenaya döndürmeler. Ama görüyorsunuz ki meclis bile böyle olunca, meclisteki tansiyon dışarıya yansıyor. Baştan sona herkesin tansiyonu düşürmesi lazım. Aklıselim mesajlar vermesi lazım. Memleketimizin birliğini, bütünlüğünü korumalıyız.” dedi.

İLHAN İŞBİLEN: ZOR YETİŞEN EVLATLARIMIZDAN BİRİNİ KAYBETTİK

Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de “İzmirli bir milletvekili olarak, memleketimizin böyle güzide zor yetişen evlatlarından birisini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kaybettiğiniz insan bu vatanın evladı. Bir taraftan anne baba olarak düşünelim. Bir taraftan eğitim camiasında belli bir noktaya gelmiş bir evladınız olarak düşünelim. Diğer taraftan bu memleketini seven, bu memleketi için çok şeyler vermek isteyen bir nesil var. Sanıyorum bu nesille alakalı bizim siyasilerin problemi var. Buna bakmamız lazım. Bunu görmek lazım. Bugün ülkücü camiasından olabilir böyle bir evladımız bir kardeşimiz, yarın bir başka partiden olabilir. Nihayetinde fikirleriyle ortaya çıkan insanlar evlatlarımız bunlar . Bırakalım biz bu evlatlarımız kendileri aralarında konuşarak, meşhur bir sözümüz var bizim ‘medenilere galebe çalmak ikna iledir’, ceberutlukla, sertlikle, haşinlikle veya öldürmeyle olamaz bu. Meclisteki durumu görüyorsunuz. Meclisteki sahneler, o sertlikler nerelere yansıyor? Üniversitelerimize, sokaklara, kendi ocaklarımıza, aile fertlerimize yansıyor. Hepimizin başı sağolsun.” diye konuştu.

MHP İL BAŞKANI: BUNUN HESABI SORULACAK

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesini, ‘karşıt görüş’ olarak veren medya organlarına tepki gösterdi. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı da eleştiren Necat Karataş, “İzmir Valisi sayın Mustafa Toprak, Fırat kardeşimin yaralandığı an itibariyle 15 dakika içinde ambulansın oraya ulaştığı noktasında bir açıklaması var. Sağlık Müdürlüğü’nün de ona benzer bir açıklaması var. Oraya bir ambulans gitti ama ambulans Fırat kardeşimizi almadı, Fırat kardeşimizi yaralayan o hainlerden bir tanesini oradan ambulansla alıp çıktılar. 45 dakika bizim yiğit kardeşimiz orada kan kaybıyla karşı karşıya kaldı ve kan kaybından şehit oldu. Bunun hesabı sorulacak. Yani burada vali o açıklamayı yaptı, il sağlık müdürlüğü başka bir açıklama yaptı, bunun üzerini örtemezler. Bunun sorumlusu orada bulunan emniyet mensuplarıdır. Emniyet mensuplarına orada komuta eden veya onların amiri olandır bunun sorumlusu. Ve bunun hesabı sorulacaktır. Bırakılmayacaktır. Kimse bizi kandırmaya veya meselenin üzerini örtmeye çalışmasın. Ülkeyi yönetenlerin nerede durduğuna da bakmak lazım. Sadece PKK terör örgütünün değil bu ülkeyi yönetenlerin nerede durduğuna meselelere nereden baktıklarına bakmak lazım. PKK terör örgütünün kentteki uzantılarının kimler tarafından korunduğuna bakmak lazım. Çözüm denen yıkım sürecine destek verenler mevcut iktidarın ne yaptığına herkesin bakması lazım. Burada devletin valisi veya devletin bürokratları açıklamalarına dikkat edecekler.” ifadelerini kullandı.