Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yeni seçilen vekillerden mal varlıklarını açıklamalarını istedi.

Göktaş yaptığı açıklamada ülkenin önemli günlerden geçtiğine dikkat çekerek yurt içinde ve dışında siyasi, ekonomik ve sosyal hayattaki oluşumlara göz atılarak meydana gelen olaylara kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bugün TBMM'de başkanlık seçimi yapıldığını hatırlatan Göktaş ortaya çıkacak neticenin hayırlı olmasını diledi. Ülkede en çok arzulanan meselenin temiz toplumun oluşması olduğunu belirten Göktaş, "Her açıdan temiz ve yaşanabilir bir toplumun oluşması siyaset kurumundan geçecektir. Bu nedenle temiz ve dürüst bir siyaset için öncelikle bu işi yapanların açık ve şeffaf olmaları gerekmektedir. Meydanlarda çeşitli vaatler vermek kolaydır. Önemli olan vaatleri yerine getirmek veya getirebilmek için çaba harcamaktır." dedi.

7 Haziran öncesi oy kullanın çağrısı yaptıkları halkın en temel tüketici haklarından birisinin bilgi edinme ve kaynaklara ulaşma olduğunu vurgulayan Göktaş, "TBMM çatısına seçilerek gelen her vekilimizi siyasi parti ayrımı yapmaksınız, yasama yılının başlangıcında ve bitişinde mal varlığını açıklamaya davet ediyoruz. Mal varlıklarını kamuoyu ile paylaşarak göreve başlasınlar. Bu durum toplumda siyasete olan güveni ve algıyı değiştirecektir. Temiz toplum, temiz siyaset ile mümkündür.” ifadelerini kullandı.