29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, sınırlarını kanla çizerek kendini tüm dünyaya kabul ettirmiş tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin 92. yılını kutlarken gelecek nesillere de 192. yılını kutlamanın nasip olması temennisinde buluna Tekin, “İslam aleminde Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesi vererek sınırlarını kanla çizmiş ve kendini tüm dünyaya kabul ettirmiş tek ülke Türkiye’dir. Bugün gözümüzün önünde yaşanan olaylar ibretliktir. Cumhuriyete, demokrasiye ve özgürlüğe koşan mazlum İslam alemi çoluk çocuğuyla denizlerde boğulma pahasına Avrupa’ya akın etmekte, Avrupa dahil dünyanın hiçbir yerinden krallıklarla yönetilmekte olan İslam alemine bir tek kişi dahi gitmemektedir. Gazetelerin başlıklarında 'Eva' evlenerek Türkiye'de 'Havva' oldu haberlerini okurken hepimiz sevinip gururlanıyoruz. Bugün Suriye başta olmak üzere diğer İslam ülkelerinden Avrupa’ya göç edenler iş bulmak ümidiyle nüfus kağıtlarındaki İslam’ı sildirip Hristiyan yazdırmaktadır. Maalesef üzülerek söylüyorum ki böyle yaptıranların bilinen sayısı 70 bin kişi civarındadır. Bu ibretlik tablolar karşısında Cumhuriyetin değeri ve anlamı tarif edilmeyecek kadar büyük olduğu görülmüştür.” dedi.

Konuşmaların ardından Tekin ve beraberindekiler Badırlı köyüne giderek CHP eski milletvekili İlyas Kılıç’ın kabrini ziyaret ederek dua etti. Heyet, daha sonra Türkiye’nin kurtuluşu için Samsun’dan meşaleyi yakan Atatürk’ün Samsun’dan Havzaya giderken kahve içtiği Badırlı köyünde Atatürk adına dikilen anıtın etrafını temizleterek çiçek diktirdi.