Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü aynı suçu işleyen hükümete muhalif sendika üyesi okul müdürünü görevden alıp bir ilçeye düz öğretmen olarak görevlendirdi. Benzer bir suçdan dolayı hükümete yakınlığıyla bilinen bir sendikaya üye başka bir okulun müdürüne ise yer değiştirme cezası verildi, fakat bu ceza uygulanmadı.

Dışarıdan eğitim veren çalışanlara sigorta yaptırmadığı’ gerekçesiyle Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Eğitim Sen üyesi Ferhat Taşdelen’e dört ayrı ceza verilerek, müdürlüğü görevi elinden alınıp, ilçeye sürüldü. ‘Okul kantininde sigortasız eleman çalıştırıldığı’ iddiasıyla Eğitim Bir Sen üyesi Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Muzaffer Atalay hakkında ise sadece yer değiştirme cezası kararı alındığı ancak uygulanmadığı ortaya çıktı.
Eğitim Sen bu duruma sert tepki gösterdi. Eğitim Sen, “Aynı cezalar Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Muzaffer Atalay’a da uygulansın. Ancak Atalay’a Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu için verilen görev değişikliği cezası bile hala uygulanmadı. Hukuk herkes için geçerli olmalı.” ifadesini kullandı.

Bir yıl önce meydana gelen olayda, Eskişehir’in en gözde eğitim kurumlarından olan Mustafa Kemal İlkokulu’nun Müdürü Ferhat Taşdelen hakkında, ‘dışarıdan eğitim veren çalışanlara sigorta yaptırmadığı’ gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda kusurlu bulunan Eğitim Sen üyesi Taşdelen’e dört ayrı ceza verildi. Para cezası da verilen Taşdelen’in önce müdürlük görevi elinden alındın ardından Kırka ilçesine öğretmen olarak sürüldü.

Yaşanan bu olayın bir benzeri de bu kez bir yıl sonra yine kentin önemli eğitim kurumlarından olan Melahat Ünügür İlkokulunda yaşandı. İddiaya göre, ‘Okul kantininde sigortasız eleman çalıştırıldığı’ iddiasıyla Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Muzaffer Atalay hakkında şikayet yapıldı. Şikayet üzerine Eğitim Bir Sen üyesi olduğu belirtilen Müdür Atalay hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açtı. Soruşturma sürerken Müdür Atalay hakkında görev değişikliği cezası kararı verildiği öğrenildi. Ancak Eğitim Bir Sen üyesi olan Atalay hakkında bir süre önce verilen görev değişikliği cezasının okulların kapanmasına rağmen hala uygulanmadığı ortaya çıktı. Ayrıca ilgili soruşturmanın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce devam ettirildiği, ancak Atalay’ın Eğitim Bir Sen üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturmanın üzerinin kapatılmaya çalışıldığı, bununla ilgili girişimlerin yapıldığı ileri sürüldü.

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, Eğitim Bir Sen üyesi Akalay’a yapılan ayrımcılığa ve verilen görev değişikliği cezasının hala uygulanmamasına sert tepki gösterdi. Ferhat Taşdelen’in Eğitim-Sen üyesi olduğu için başına gelmedik kalmadığını anlatan Başkan Demir, “Aynı cezalar Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Muzaffer Atalay’a da uygulansın. Taşdelen’e dört ayrı ceza veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atalay’a sadece görev yeri değişikliği cezası vermiş. Atalay, Kırka’daki bir okula müdür olarak atanacakmış. Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu için verilen görev değişikliği cezası bile hala uygulanmadı.” ifadesini kullandı.

Eğitim Bir Sen’li Atalay’a verilen cezanın kaldırılması ve okul müdürlüğünün korunması için bazı hamlelerin yapıldığı duyumlarını aldıklarını kaydeden Demir, yetkililere de seslendi. Demir, “Vali Güngör Azim Tuna bu konuda çifte standart yapılmasına izin vermesin. İlgili ceza çıkmış, valiliği gitmiş. Sayın Vali hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapsın ve herkese verilen ceza gibi bu müdüre de gerekli cezayı verilmesine engel olmasın. Eğitim-Sen olarak bu olayın takipçisi olacağız. Yandaş sendikaya üye diye, birilerinin kayırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.