Milli Eğitim Bakanlığı, "Dönüşmemiş dershaneler faaliyetlerini sürdürecek" şeklinde medyada yer alan ifadeyle ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız Nabi Avcı, 04.08.2015 tarihinde 'Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı'nın açılışı sonrasında, Anayasa Mahkemesi’nin dershaneler hakkındaki kararının ardından Bakanlığın üzerinde çalıştığı yönetmelikle ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapmıştır. Medyada yer alan haberde, 'Dönüşmemiş dershaneler faaliyetlerini sürdürecek' ifadesi Sayın Bakanımıza ait değildir." denildi.

Bakan Avcı'nın söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullandığı belirtildi: "Sayın Bakanımız açıklamasında, 'Şu anda mevzuatımızda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunumuzda ve ona dayalı olarak yapılmış olan yönetmeliklerde, yönergelerde 'dershane' diye bir kurum yok. Hukuki boşluk derken, kastettiğimiz de bu. Dolayısıyla yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün daha önceki düzenleme nedeniyle 1 Eylül'e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve Anayasa Mahkemesinin kararında da işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz. Bunu da sektörle görüşerek yaptık. Dolayısıyla yönetmelik yayınlandığı zaman halen dönüşmemiş olan kurumlarımız da bu yasal çerçevede faaliyetlerini sürdürecek."