Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Cumhurbaşkanı açılış mitingine katılması için ortaokul, lise öğrencileri, öğretmenleri ve idarecilerinin isimlerinin listelenmesini ve kendilerine bildirilmesini istediği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın’da yarın yapacağı toplu açılış için Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazarak, açılış mitingine katılacak, ortaokul ve lise öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerinin isim listesinin kendilerine gönderilmesirni istedi. Aydın Valiliği İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre imzalı ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderilen yazıda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 05. 2015 günü ilimizi ziyaret edecek olmaları nedeniyle tüm ilçelerimizdeki, İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ortaokul, Ortaöğretim okulu, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nin öğrenci, öğrenci velisi, öğretmen ve yöneticilerinin aynı gün saat 17.00'de katılımının sağlanması ve katılım listelerinin ilçeler bazında 26.05.2015 günü saat 17.30’a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne (Özel Büro) gönderilmesi hususunu bilgilerinize önemle rica ederim." denildi.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yazısı için Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, "Cumhurbaşkanı açılış yapabilir ama herkes biliyor ki seçim mitingi yapıyor Sayın Cumhurbaşkanı. Bununla alakalı İl Milli Eğitim Müdürü’nün bu tür yazı yazmasını doğru bulmuyoruz. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Cumhurbaşkanı tabi ki açılış yapabilir, bütün herkes bununla bilgilendirme yapılabilir ama bunun liste biçimiyle istenmesi, öğrencinin velinin, öğretmenin ve idarecilerin sisim isim liste olarak istenmesinin bir anlamı yok. Bu acaba mitinge katılmak için zorla insanları oraya mı taşımak istiyorlar diye insan soruyor. Bu uygulama ile öğrenciyi, veliyi öğretmeni ve idareciyi siyasete bulaştırıyorlar. Milli Eğitim’in görevi açılışa gitmek için yönlendirmek değildir. Milli Eğitim Müdürünün, açılış mitingine gitmek için liste hazırlatması, mitinge katılım sağlanması için çaba harcamalarını anlayamıyoruz. Katılanlar için lise istenmesi, katılmayanlar için ötekileştirme anlamına geliyor. Milli Eğitim Müdürü’nün katılım için zorlaması ve bunun için de yazı göndermesi doğru değildir." şeklinde eleştirdi.