Niğde'nin Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, kendisinden izin almaya giden öğretmeni darp ettiği iddia edildi. Darp edildiklerini iddia eden öğretmen ile İlçe Milli Eğitim Müdürü birbirinden şikayetçi oldu.

İddiaya göre; Ankara’ya yurt dışı görev sınavları mülakatı için gitmek isteyen Edebiyat Öğretmeni Adem Korkmaz, okulunun tasdik ettiği 3 günlük izin dilekçesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru'ya sundu. İzin dilekçesindeki 3 gün izni fazla bulan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özüdoğru, 2 gün izin verebileceğini belirtti. Bunun üzerine öğretmen ile müdür arasında tartışma kavgaya dönüştü. Darp edildiklerini iddia eden öğretmen ile İlçe Milli Eğitim Müdürü birbirinden şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Niğde İl Başkanı İhsan Uğraş; "Öğleden sonra hastanedeydik. Arkadaşımız 3 saat müşahede de kaldı. İki gözünde de darp izleri var. Şuan hastaneden darp raporunu aldık. Türk Eğitim-Sen olarak bu olayı kınıyoruz. Yalova Valisi geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz bir öğretmen arkadaşımıza hakaret etti. Bu hakaret neticesinde arkadaşımız kalp krizi geçirerek vefat etti. Türkiye'de valiler öğretmene hakaret ediyor, milli eğitim müdürleri öğretmeni darp etmeye başlıyor, bir keşmekeşlik yaşanıyor. Böyle eğitim yönetilmez. Hak etmeyen insanlar hak etmedikleri koltuklarda oturuyorlar, onun sonucunda da bu olumsuzluklar yaşanıyor. Eğitim bir milletin geleceğini inşa eder. Öğretmenler de bu işin mimarlarıdır. Hak eden insanlar o koltuklarda oturmalı benim adamım zihniyeti Türkiye'ye ve eğitim sistemimize zarar veriyor. Türkiye'ye yazık oluyor." dedi.

Darp edildiğini iddia eden öğretmen Adem Korkmaz'ın avukatı Ali Yılmaz ise "Müvekkilim Adem Korkmaz yurt dışı sınavı mülakatları için 3 günlük izin istemiş. Okul ve şube müdürü bu izin dilekçesini kabul etmiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü izin vermemiş ve bu yüzden tartışma çıkıyor. Ben yasal hakkımı talep ediyorum bana izin vermeniz gerekiyor sen bana işimi mi öğreteceksin diye tepki gösteriyor bununla da yetinmeyerek müvekkilimi darp ediyor. Şuanda bu darp raporla sabittir. 2 gözünde de darp var. Müdür başarılı bir öğretmene destek olması gerekirken karşısında duruyor. Makam sahibi olmak kimseye suç işleme hakkını vermez. Gerekli şikayetlerimizi yaptık. Suç işleyenler cezasını çekecek. Türkiye hukuk devletidir, muz cumhuriyeti değildir." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Celallettin Özüdoğru ise yaptığı açıklamada, "Öğretmen Adem Korkmaz’a sınava bir gün öncesinden gitmesinin iyi olacağını, ertesi gün 09.00’da sınava gireceğini, sınav bitiminden sonra önemli bir işi yoksa dönmesinin mümkün olup olmayacağını sordum. O zamana kadar aramızdaki iletişim gayet normal idi. Herhangi bir sorun olmamıştı. Öğretmen arkadaş birden 'niye imzalamıyorsun lan, seni öldürürüm' diyerek sol gözüm ve sağ yanağım üzerine gelecek şekilde sağ eliyle yumruk salladı. Ayağa kalktım ve kendimi korudum. Şahıstan fazla zarar görmemek için vücuduna sarılıp kollarından tuttum ve görevli sekreteri çağırdım. Öğretmen Adem Korkmaz’ı darp etme amacı ile herhangi bir girişimde bulunmadım." diye konuştu.