Bursa’da sendikalar, Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için 1,5 metre büyüklüğünde bol sıfırlı karne hazırladı.

Sendika binasında basın toplantısı yapan Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Müdürü Kazım Sarnık ile 2 Nolu Şube Müdürü Selçuk Türkoğlu, eğitimde yaşanan sıkıntıları ifade etti. Okullarda uyuşturucu madde bonzai kullanımının yaygınlaşmasından, okul müdürlerine yapılan zulümlere kadar birçok sıkıntıya dikkat çeken Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın karnesini açıkladı.

'BONZAİ DENEN İLLET NEREDEYSE BURSA MARKASI OLDU'

Özellikle, okullarda madde kullanma yaşının 13’e indiğini vurgulayan Türkoğlu, şunları dile getirdi: "Bonzai denen illet neredeyse bir Bursa markası olma yolundadır. Emniyet müdürlüğü, milli eğitim, üniversite, belediye ve il sosyal hizmet müdürlüğünün ortaklaşa yapmış olduğu madde bağımlılığı anketinde Bursa’da lise öğrencilerimizin yüzde 20’si tütün, yüzde 16’sı alkol ve yüzde 2,1’i madde bağımlısı olduğu ortaya çıkmıştır. Ancak gelin görün ki bu konu ile alakalı henüz somut bir proje hayata geçirilememiştir."

VELİ SARIKAYA’YA KARNE

Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için hazırladıkları 1,5 metre büyüklüğündeki karneyi göstererek, verdikleri notları şöyle açıkladı: "Yandaşlardan komisyon kurma becerisi 100, kadrolaşma ve adam kayırma 100, siyasi buyrukları yerine getirme başarısı 100, mahkeme kararlarının arkasından dolaşma 100, minareyi kılıfına uydurma becerisi 100, öğretmen atamaları 10, eğitim çalışanları ile iletişim 0, yönetici atamalarında adalet ve liyakat gözetme 0, okullarda madde bağımlılığı ile mücadele 0, sorunlara duyarlılık 0 puan. Sonuç olarak kurum değişikliği verdik. Mümkünse Bursa dışına çıkartılması gerekir. İç Anadolu, Güneydoğu, Şırnak olabilir, oralarda biraz görev yapmasında fayda var diye düşünüyoruz."

Türkoğlu, Veli Sarıkaya için karnede belirtilen kanaat notu için ise "Bursa’da 530 bin öğrenci 28 bin eğitim çalışanı, binlerce velinin ve eğitim öğretimin selameti açısından bir an önce Veli Sarıkaya’nın eğitim sisteminin dışına çıkarılması..." ifadelerini kullandı.