Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün eşi Zeynep Sözlü’nün baskılar nedeniyle istifa ettiğini duyurmasının ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim’den yapılan açıklamada, Zeynep Sözlü’nün, Ceyhan Biliciler Anadolu ve Turizm Meslek Lisesi'nde coğrafya öğretmeni olduğu hatırlatılırken, 04.11.2013 tarihinde belediye meclis üyeliği için istifa ettiği, 29.05.2014 tarihinde görevine tekrar başladığı belirtildi.

Sözlü'nün, bu tarihten sonraki zamanlarda, yaz tatili hariç 105 gün rapor kullandığı belirtilen Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında, “Zeynep Sözlü’nün istifa dilekçesinde belirttiği konularla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. İddia edilen konular hakkında edinilen bilgilere göre; Sayın Zeynep Sözlü’nün 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda maaş karşılığı ders yükünü tamamlamak için Eczacı Bahattin Sevinç Fen Lisesi’nde görevlendirildiği, ancak bu okulda derslere başlamadan kendi okulunda ders artırımı yapılarak okulunda bırakıldığı anlaşılmıştır. Öğretmen Sayın Zeynep Sözlü’nün isteği doğrultusunda derslerinin öğleden sonraya programlandığı, istifa dilekçesinden önce okul ve ilçe yöneticilerine ders programı veya kendisini huzursuz eden bir sebeple ilgili herhangi bir dilekçe vermediği, eşi Sayın Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı olmasından sonra yasal izin ve rapor hakkını kullanarak 02.09.2014 tarihinden 11.01.2015 tarihine kadar okulda hiç derse girmediği anlaşılmıştır.” denildi.