Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Mayıs'ta Adana'ya gelmesiyle ilgili internet sitesindeki duyurusu tepki çekti. Eğitim–Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, bu girişimi ‘skandal’ olarak değerlendirdi.

Karagöz, konuyla ilgili açıklamasında Milli Eğitim Müdürü için 'CEO’ ifadesi kullanarak, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) görevi mitinglere insan toplamak mıdır?" diye sordu. Devletleşen AK Parti’nin Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonu altında ülkenin tüm kurum ve imkanlarını seçimi kazanmak için seferber ettiğini savunan Karagöz, bu uğurda her gün Anayasa’yı ayaklar altına alıp seçim güvenliğini de tehdit ettiklerini iddia etti. Karagöz, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devletin imkanlarıyla illeri gezip ‘toplu açılış’ adı altında AKP’nin mitingini yaptığı aşikârdır. Adana Milli Eğitim Müdürü (CEO)’nun yapmış olduğu bu reklam 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin demokratik ve adil olmadığını gösteren en belirgin kanıtıdır. Eğitim emekçileri iktidar partisinin ücretli köleleri değildir. Kamu emekçilerini ve öğrencileri bu mitinglere çağırıp muhalefet partilerine ve muhalif bütün kesimlere hakaretler etmek hangi etik kurallarla ifade edilebilir? Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevi iktidar partisinin mitinglerine insan toplamak değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır."

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Adana Temsilciliği'nin düzenlediği 'Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' konulu panelin okullarda düzenlenmesine izin veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi web sitesine girişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının üzerine, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 29 Mayıs 2015 tarihinde Adana'ya geliyor.' yazısı göze çarpıyor.