Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara’nın Çankaya ilçesi İşçi Blokları Mahallesi’nde atıl bekleyen ve otopark olarak kullanılan arsasından, İşçi Blokları Sitesi F Blok yönetimini sorumlu tuttu. Blok yönetiminin itirazıyla başlayan adli süreç tamamlandı. Danıştay tarafından onaylanan karar gereği bina sakinleri 40 bin lira ecrimisil ödeyecek. Vergi dairesi ise bina yönetiminden bu paranın yanında 60 bin lira da faiz istedi. Zor durumda kalan bina sakinleri, “Milli Emlak, arsasının etrafını telle çevirsin. Şu anda da araçlar park etmiş. Hiçbiri apartmanımızda oturanlara ait değil. Bizi resmen bekçi yaptılar.” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

İşçi Blokları Mahallesi İşçi Blokları Sitesi F Blok’ta oturanların başı bu günlerde Maliye ile dertte. Site sakinleriyle Maliye’yi karşı karşıya getiren konu, F Blok’un yanında yer alan Milli Emlak’a ait 635 metrekarelik arsa. İmarda sağlık ocağı olarak tahsis edilmesine rağmen Sağlık Bakanlığı’nın alanını yetersiz gördüğü için kullanmadığı arsa, bir süre sonra çevrede yaşayan vatandaşların araçlarını park ettiği alana dönüştü. Yıllar sonra bu durumun farkına varan Milli Emlak Genel Müdürlüğü, arsaya araçlarını park ettikleri gerekçesiyle 2008 yılında F Blok yönetiminden ecrimisil talep etti. Yapılan itirazla yargıya taşınan anlaşmazlığın yargı aşaması Danıştay’ın 2014 Aralık ayında verdiği onayla nihayete erdi. Danıştay’ın onayladığı karara göre, F Blok yönetimi davanın masraflarıyla birlikte 40 bin lira ceza ödeyecek. Kararı kabullenen apartman sakinleri, vergi dairesinde ikinci bir şok yaşadı. 40 bin liralık ecrimisil yanında 60 bin liralık faiz cezası uygulandığını öğrenen apartman yöneticileri, eylem yapmaya hazırlanıyor. F Blok yöneticisi Fatma Akgül, binadaki 179 hanede yaşayanla birlikte 23 Mayıs Cumartesi günü dava konusu arsada toplanıp seslerini duyurmaya çalışacaklarını söyledi. Şimdiye kadar Ankara’daki vergi daireleri arasında mekik dokuduklarını anlatan Akgül, yöneticilerin sorunlarına çözüm üretmemesinden yakındı. Akgül, “Çoğumuz kıt kanaat geçinen insanlarız. Bazı bina sakinleri evine meyve sebze alamıyor. Devlet bizden ne istiyor?” diyerek uygulanan faiz miktarına tepki gösterdi.

Söz konusu arsanın halâ otopark olarak kullanıldığını gören F Blok yönetimi, binanın arsaya bakan duvarına, “Bu arsa F Blok’a ait olmayıp, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün mülküdür. Araçlarını parkedenler hakkında ve araçların park edilmesi ile ilgili F Blok yönetimi hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir” yazısını asmak zorunda kaldı.