Saadet Partisi düzenlediği geniş katılımlı toplantılar ve eğitim programları ile seçimlere en iyi şekilde hazırlanmayı hedefliyor. Bu kapsamda SP Karabağlar İlçe Teşkilatının Sevgi Düğün Salonunda düzenlediği ‘Sandık Görevlileri Eğitim Programı’na 1. Bölge adaylarından Ahmet Gürhan, Cemal Arıkan, Zemzem Yıldız, Emin Göktaş, Serkan Uyar ile Cavit Babur katıldı.

Burada yaptığı konuşmada ülkenin en önemli probleminin sosyal barış ve kardeşliğe vurulan darbe olduğunu vurgulayan Milli İttifak İzmir Milletvekili adayı Cemal Arıkan, tekrar bir millet olarak hep beraber birbirine kenetlenmiş tuğlalar gibi kenetlenmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. “Hangi kökenden gelirse gelsin, ırkı, milliyeti ne olursa olsun, bu ülkede yaşayan herkes bizim kardeşimizdir. Aynı zamanda da bu ülkenin vatandaşıdır ve eşittir. Bu eşitliğin adil olarak her mecrada uygulanması lazım ve öncelikle milletin bu kutuplaşmayı elinin tersiyle bir kenara itmesi lazım. Gerçek bir kardeşler topluluğu olarak tekrar birbirimizle, şu anda zaten fiili durumda olduğu gibi, tekrar kucaklaşıp bu siyasi alanda bizi kutuplaştırmaya çalışmasına prim vermememiz lazım. Biz Milli Görüş olarak, Saadet Partisi olarak eskiden beri dile getirdiğimiz temel değerlerimizi yine Meclise taşıyacağız.” şeklinde konuşan Arıkan, böylece tekrar bir barış ve kardeşlik atmosferinin ülkede yaşanmasına vesile olacaklarını dile getirdi.

Bir ülkede ileri teknoloji konusundaki gelişmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Saadet adayı Cemal Arıkan, teknolojik üretim yapılmadığı sürece sadece tarım ya da sanayi üretimi ile batılı ülkelerin gerisinde kalınacağını, Milli İttifak iktidarında bu teknolojik hamlelerin yapılacağını belirtti.

Ülkede çok büyük bir kaynak israfı yaşandığına işaret eden Arıkan, şu ifadeleri kullandı: “Koskoca bakanlıklar bir yılda satın alabilecekleri kadar parayı kira parası olarak binalara veriyorlar. Trilyonluk makam araçları alınıyor. Bütün bunlara para bulunuyor ve maalesef vatandaşa dönüyor ‘kusura bakmayın kardeşim, olsa size de verecektik’ deniyor. Milli Görüş iktidara geldiğinde en başta bu lüzumsuz harcama kalemlerini kaldıracak. Vatana, milletin ve vatandaşın hayrına olan kalemlere müsaade edecek. Böylece tasarrufla elde edeceğimiz çok büyük bir meblağ olacak. Yüzde 10 tasarrufla hemen besmeleyi çekeceğiz. Böylece inşallah herkesi şöyle bir rahat nefes alır hale getireceğiz.”