Erbakan Vakfı’nın düzenlediği iftar programında konuşan Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, vakfın önemine ve faaliyetlerine değindi. Fatih Erbakan, uluslararası güçlerin Büyük Ortadoğu Projesi ile İslam ülkelerini bölmeye çalıştığını, bu coğrafyada küçük devletçikler kurmak istediklerini söyledi.

Erbakan Vakfı’nın Sütlüce’deki Miniatürk’te düzenlediği iftar programına vakfın başkanı Fatih Erbakan, bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vakıf yöneticileri ve vakıf üyeleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, iftar yemeğinin ardından kürsüye çıkan Fatih Erbakan, vakfın önemine, faaliyetlerine ve Milli Görüş düşüncesine vurgu yaptı.

ABD ve Siyonist güçlerin İslam ülkelerinde karışıklık çıkararak bu ülkeleri bölmeye çalıştığını anlatan Fatih Erbakan, bölgede yaşanan çatışmaların da büyük İsrail projesinin bir parçası olduğunu söyledi. Büyük Ortadoğu Projesi’nin bu amaca hizmet ettiğine dikkat çeken Erbakan, şöyle konuştu: "Siyasi ve askeri kanadında Büyük Ortadoğu Projesi, yani büyük İsrail projesi yürütülüyor. Bu projeleri dünyanın süper gücü Amerikan yönetimi yürütüyor. Amerikan yönetimini de Amerika'da öbeklenmiş siyonist lobiler kontrol altında tutuyor. Amerika ve siyonistler Ortadoğu projesini dört temel prensibe göre oluşturmuş durumdadır. Ortadoğu'da kendisine ve İsrail'e karşı gelebilecek her türlü gücün ortaya çıkmasına engel olmak. İkincisi; Ortadoğu'da müttefiki olan İsrail'i sonuna kadar kollamak ve korumak. Üçüncüsü, başta petrol olmak üzere bölgedeki bütün enerji kaynaklarını ve yeraltı zenginliklerini kontrol etmek. Dördüncüsü, İsrail'i tehdit edebilecek olan kitle imha silahlarının İsrail'e komşu ülkelerin eline geçmesine engel olmak."

Suriye'yi dörde bölerek, bu bölgedeki birliğin bozulmak istendiğini anlatan Erbakan, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir Kürt devleti kurma peşinde olduklarını belirtti. Erbakan, "Suriye'nin niçin Kürt, Nasayri, Sünni, Dürzi bölgesi olarak dörde bölünmesini istiyorlar? İsrail'in güvenliği için bu en ideal çözüm yoludur da onun için. Şu anda Kuzey Suriye'de Kürtlerden oluşan bir kuşak oluşturma peşindeler. Bunun oluşması için önce Kuzey Suriye'de yaşayan Arapların Türkiye'ye göç ettirilmesi lazım. Yıllardan beri bunu yapıyorlar, yüz binlerce Arap Suriye'den gelip Türkiye'ye yerleştiler. Bununla birlikte Suriye'nin iç kesimlerindeki Kürtlerin kuzeye göç etmeleri lazım. Bir yandan bunu yapmanın peşindeler. Sünni Araplardan boşalan bölgelere içlerden gelen Kürtleri yerleştiriyorlar. bu durum bölgede oluşturulmak istenen yapının ipuçlarını açık seçik ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.