BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adayı Haşim Yanar Elbistan’da yaptığı basın toplantısında insanların ayrıştırıldığına dikkat çekerek, “Türkiye uçurumun kenarında birilerinin hırsı ile hareket ediliyor. Acil çözüm bulunması lazım” dedi. Seçimlere BBP ve SP beraberliğinde girildiğine dikkat çeken Yanar, “Bu ittifak dahi birilerini rahatsız etti. Her dönemde seçim kazanma uğruna yalan söylüyorlar. Yerel seçim öncesi paralel cemaat yalanını attılar. O kadar insanları kandırdılar ki camide namaz kılarken yanınızdaki insanlara dikkat etmek zorunda kalıyorsunuz. Amerika dediler, en çok ticareti İsrail’le yaptılar. Papa'yı sarayda ağırladılar Papa da paralel çıktı. Şimdi ne yapacaklarını şaşırdılar. AK Parti hükümeti artık iflas etti. Hz İbrahim’e su taşıyan karınca misali olun herkes safını belirlesin" dedi. 

İttifak kurulmadan önce yapılan görüşmelere dikkat çeken Yanar, ittifak olmaması için dahi araya fitne sokulduğunu belirtti. Herkesi seçim zamanında en yakın akrabasından başlayarak partisine sahip çıkması gerektiğini belirtti. İttifakın Türkiye için hayırlı olduğunu belirten Yanar, “Söylenen yalan bini geçti, suçsuz insanları içeri attılar, yanlış iş yaptılar, cemaati suçlu gösterdiler, insanlar camiye dahi gitmez oldu. Artık buna dur demenin zamanı geldi." ifadelerini kullandı. 

İMF borcunun kapandığı reklamının sürekli yapılarak açık tarafların gösterilmemeye çalışıldığına dikkat çeken Yanar, herkesi oy verirken bir daha düşünmeye davet etti. Büyükşehir yasası ile bir çok ilçelerin çöktüğünü belirten Yanar, "Büyükşehir yasası iptal edilmesi lazım. Afşin Elbistan bugün bir çok ilden büyük il merkezine uzak burada yaşayan insanlar niye sıkıntı çeksin." dedi. 

Elbistan’da yapılan toplantıya Afşin ve Elbistan'dan basın mensupları, SP ve BBP ilçe başkanları katıldı.