Milli İttifak (Saadet – BBP) Hatay milletvekili adayları Necmettin Çalışkan ve Nevin Zeytineli seçim çalışmaları kapsamında Reyhanlı ilçesinde ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Milli İttifak’ın Reyhanlı’dan milletvekili adayı Yaşar Narlı ve Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Göçmez ile iki partinin ilçe teşkilatının katıldığı toplantıda Çalışkan ve Zeytineli seçimlerdeki yol haritaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Necmettin Çalışkan uzun yıllar sonra aynı ideallere sahip milli ve manevi değerleri kuşanan Saadet ve Büyük Birlik Partisi’nin birleşmesi ile iyi bir hava ve heyecan oluştuğunu söyledi. Çalışkan, "Bu seçimlerde ete, kemiğe bürünen partilerimize daha önceki seçimlerde, hem Saadet hem BBP için, iyisiniz, en doğru sizsiniz ama barajı aşamazsınız, oyumuz boşa gider diyorlardı. Bugün artık önlerine milli ve manevi değerlere sahip bir alternatif kondu. Ve bu yüzdendir ki ülke çapında büyük bir heyecan dalgasına vesile oldu. Reyhanlı halkı kendisini yok sayanlara en iyi dersi bu seçimde verecektir." dedi.

Seçimin psikolojik bir havadan ibaret olduğunu ifade eden Çalışkan, “Şuan anketlere göre yüzde 8 ile 17 arasında bir oy potansiyelimiz var. Türkiye geneli yüzde 35-40 arası kararsız seçmen bulunuyor. Çalışmalarımız ile estireceğimiz havanın neticesinde en hayırlı sonuçları alacağımızı umuyorum.” ifadelerini kullandı.

ZEYTİNELİ: KENDİMİZİ ADAY DEĞİL ADAK OLARAK GÖRÜYORUZ
Milli İttifak ikinci sıra adayı Nevin Zeytineli ise ülkenin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, “Reyhanlı ülke sıkıntılarını derinden hisseden, bedelini ağır ödeyen ilçelerimizdendir. Reyhanlı halkı hep yok sayılıp, mağdur edilmiştir. Bu mağduriyeti gidermek için elimizden gelen ne ise yapmaya hazırız ve bu yüzden Milli İttifak diyoruz.” şeklinde konuştu