Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu Milli İttifak, Bafra Öğretmenevi'nde sabah kahvaltısında bir araya gelerek seçimde yapacakları çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kahvaltı sonrası ilk olarak SP Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal konuşma yaptı. Öcal, "Ülkemizin bulunduğu bu kötü şartlarda yapılan bu ittifakın öncelikle hayırlı olmasını dileriz. Bu ittifak, kimseyi dışlamadan 77 milyonu kucaklayan bir ittifaktır ve özellikle AKP’nin yapmış olduğu kutuplaşma siyasetinin kucaklaşmaya dönüşmesi anlamına gelen bir siyasi iradenin ortaya konması anlamına gelir." dedi.

'BU SİSTEMİN BAŞINA MELEĞİ GETİRİN, İKİ GÜNDE BU SİSTEM MELEĞİ ŞEYTANLAŞTIRIR'

BBP Bafra İlçe Başkanvekili Bilal Şahin ise şöyle konuştu: "Bizler harama, yolsuzluğa, rüşvete bulaşmamış iki tane Allah’ın rahmetine kavuşmuş, bize fikir ve düşüncelerini miras olarak bırakmış iki liderin arkasından giden alperenler ve mücahitleriz. Alperenler ve mücahitleri bir araya getiren Yüce Allah’a şükürler olsun. Muhsin Başkan hep derdi: 'Omurgasız olmak yok. Omurgalı olmak lazım. Gelene ağam, gidene paşam dememek lazım. Bunun sonu ne olursa olsun, bedeli ölüm de olsa dik durmak lazım.' diyordu rahmetli. Bedeli ödendi. Biz inanıyoruz ki o şehit oldu. İnşallah öbür alemde rahmetli Erbakan Hocamızla birlikte bizlere şefaatçi olacaklardır. Yola çıkarken hiçbir hesap yapmadık. Arkamızda şu holding var, Amerika var, icazet aldık demedik. Biz icazeti Allah’tan ve onun Resul'ünden aldık. Devletin kasalarını biz mi soyduk? Yolsuzlukların altına biz mi imza attık? PKK ile masaya oturmak şerefsizlik deyip 3 gün sonra masaya biz mi oturduk? Memleketi bölünme noktasına kadar biz mi getirdik? Sandığa gittiğimizde vatandaşlar birilerine hırsız diyor, yolsuz diyor. Ağıza alınmayacak lafları söylüyor. Gene oyları onlara veriyor. Muhsin Başkan zamanında bizim derdimiz sistem diğer partiler değil. Bu sistemin başına meleği getirin, iki günde bu sistem meleği şeytanlaştırır. Milli İttifak olarak bu sisteme alternatifiz."

'BİZLER FİRAVUNUN KARŞISINDA VE HAZRETİ MUSA’NIN YANINDA OLANLARIZ'

Milli İttifak Samsun Milletvekili Adayı Bilal Arslan da "Erbakan Hoca'mızın ifadesiyle bizim için her seçim mühimdir. Ancak bu seçim daha mühimdir. Bu seçim daha tarlaya mahsul ekilmeden tüccarın ağına takılan Mehmet amcam için mühimdir. Bu seçim aslında tüm Samsun, Bafra ve Türkiye’miz için mühimdir. Bizler firavunun karşısında ve Hazreti Musa’nın yanında olanlarız. Çünkü herkes Allah diyor." ifadelerini kullandı.

'MESELE MİLLETTİR MESELE GELECEĞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZDIR, EVLATLARIMIZDIR'

Milli İttifak Samsun milletvekili adayı Turhan Bayraktar, "7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin öncelikle ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor, seçimlerin herhangi bir taşkınlığa sebep olmadan kazasız, belasız, neticelenmesini temennisini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.
Demokrasilerin vazgeçilmez olan seçimler her 4 yılda bir tekrar edilmektedir. Ancak siyasi partiler olarak girilen seçimlerden herkes istediği sonucu alamamaktadır. Bunun sebeplerini hepimiz az çok biliyoruz. Gerek seçim barajı, gerek partilerin bütçe durumları, gerekse medyada ve basında yer alamamaları kendilerini tanıtmalarında bir kısıtlama getiriyor. Biz de bu manada hem demokrasinin gelişimine, bir katkı hem de milletimize büyük bir güç ve alternatif olsun diye Saadet Partimizle birleşerek adını milletin koyduğu seçim ittifakına gidip Saadet Partisi ismiyle yeni bir anlayış, farkındalık ve hizmet etme arzusundayız. Bu vesileyle milletimizin bu ittifaka onay vereceği, hatta iktidara taşıyacağı kanaati gönlümüzde yer bulmuş ve ona göre hazırladığımız projelerimiz ile ülkeye katkı sunmaya hazırız. Kimse bundan şüphe etmemelidir.
Ben milletvekili adayı Turhan Bayraktar ve dava arkadaşlarım adına diyorum ki bizim makamda ve mevkide bir yer hesabı ile değil sadece ve sadece hizmet etmede farkındalık ortaya koymak için buradayız. Kızılderililerin bir ata sözü vardır, der ki; 'Biz geleceğimizi atalarımızdan miras değil, torunlarımızdan ödünç aldık.' Biz de bir şuur geliştirmek zorundayız. Mesele bizim bir yerde olmamız değildir. Mesele millettir. Mesele geleceğimiz, çocuklarımızdır, evlatlarımızdır. Bu memlekette ben olmuşum veya bir başkası olmuş hiç fark etmez. Bu bilinçte olanın arkasında da yürürüz biz. Millet için feda eder, feda oluruz biz. Sevgili misafirler biz diyoruz ki ne yabancı misyon politikaları ne milletin yaşamın farkında olmadan gelip geçen senelere feda edilen bugün ki siyasi anlayışın politikaları ne de devşirme fosilleşmiş emtiası, olmamış politikaları. Biz de diyoruz ki millet kendini kendisi yönetsin ve başarıya ulaşsın. Ekonomide düşüncede, terörde, hukukta, yaşamsal anlayışta, yeni bir ivme ve ferahlık sağlayacak projelerimizle karşımızda olacağız. Bu vesile ile seçimlerin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyor, geleceğimizin daha güzel yaşanması temennisi ile saygılarımızı, sevgilerimizi, şükranlarımızı sunuyorum ve diyorum ki bizi izlemeye devam edin." şeklinde konuştu.