Kırşehir’de Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP)’in oluşturduğu Milli İttifak milletvekili adayları Cacabey Meydanı’nda ‘Fikir Duvarı’ etkinliği gerçekleştirdi. Gençlerin ve halkın siyasetçilerden ne beklediği, beklentilerinin, hayallerinin ne olduğunu yazmaları istendi. Etkinlik açılışı sonrası genç yaşlı Kırşehirliler beklentilerini dile getirdikleri kağıtları, notları 'Fikir Duvarı'na asmaya başladı. Basın açıklaması yapılıp etkinliğe katılanlar milletvekili adayları ayrıldıktan sonra belediye ekipleri ve polisler gerekli izinleri alınan 'Fikir Duvarı'nı çevre esnafının şikayetini gerekçe göstererek kaldırdı.

BBP İl Başkanı Tarık Aykanat ‘Fikir Duvarı’ etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada, ‘Milli İttifak’ın neferleri olarak bir İslam yurdu niteliği olma özelliğini bünyesinde bulunduran Kırşehir’imiz de halkımızın rahatlıkla görüşlerini dile getirebileceği bir ‘Fikir Duvarı’ açmış bulunmaktayız. ‘Fikir Duvarı’nı yapmamızın amacı algılarla profesyonelce oynandığı bu zamanda insanlar kendi düşünceleriyle değil, oluşturulan güncel yanılgılarla yönlendirilmektedir. Birçok kişi kendi inisiyatifi ile hareket ettiğini sanmakta, hareket ettirildiğinin farkında değil. Örneğin, bir zamanlar IMF’ye olan borcun sıfırlandığını söyleniyordu. Oysaki IMF’ye borç sıfırlansa bile diğer yerlere borçlar kat-kat arttırılmıştır. İnsanlar ülkenin tüm borçlarının sıfırlandığı yanılgısına düşürülerek o şekilde düşünmeleri mevcut AKP iktidarı tarafından sağlanmıştır. Bu bir bilim midir? Yoksa sanat mıdır? Araştırılması gereken vahim bir durumdur.”

'FİKİR DUVARINI NEDEN OLUŞTURDUK?'

“İnsanlarımızı uyandırma vazifesi ile kişileri yönlendirme sonucu değil kendi özgür iradeleri ile düşünecek ve kendi özgür iradelerini yazacakları bir ‘Fikir Duvarı’ oluşturduk” şeklinde konuşmasını sürdüren Tarık Aykanat, “Bu çalışmamızın sadece biz, ‘Milli İttifak’a değil bütün siyasi partilere bir örnek teşkil edeceğinden şüphemiz yoktur. Biz insanlarımız arasında ayrımcılık yapan değil birleştirici rol alan konumda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

YANDAŞ MEDYA ORGANLARI İLE YAPILAN ALGI OPERASYONLARI

Aykanat, “Ülkemizde mevcut iktidarın yandaş medya organları ile yaptığı algı operasyonları yine bizim sağlam duruşumuz yıkacaktır. Burada yapmış olduğumuz çalışmanın değerini feraseti olan insanlar anlayacak ve size kalben destek verecekler” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

'BİR KIZ OLARAK KORKUSUZCA YAŞAMAK İSTİYORUM'

Milli İttifak milletvekili adaylarının Kırşehir Cacabey Meydanı’nda oluşturduğu ‘Fikir Duvarı’na vatandaşlar düşüncelerini yazdı. Fikir duvarına ilk yazı yazan ilköğretim öğrencisi Aleyna Çalışkan oldu. "Bir kız olarak korkusuzca yaşamak istiyorum" yazan Aleyna Çalışkan, yazdığı cümleyi, "Korkuyorum çünkü Özgecan Aslan cinayetinde bir çok haberler ve olaylar gördüm. Acımasız bir şekilde kızların durumlarını görüyorum. Bunlar bizi çok etkiliyor. Bu yüzden bende korktuğumu dile getirmek istedim. Korkusuzca yaşamak ve Türkiye’de böyle olayların olmamasını istiyorum." dedi.

FİKİR DUVARI EMNİYET GÜÇLERİ TARAFINDAN KALDIRILDI

Kırşehir BBP-SP Milli İttifak milletvekili adaylarının Cacabey Meydanı’nda oluşturduğu ‘Fikir Duvarı’ etkinliği yaklaşık 30 dakika sonra Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünün müdahalesi ile son buldu. Kırşehir BBP İl Başkanı Tarık Aykanat tarafından yapılan açıklamada, “Malumunuz üzerine bugün Cacabey meydanında, gençlerimizin ve Kırşehir halkımızın siyasetçilerden ne beklediği ve beklentilerinin, hayallerinin ne olduğunu yazmaları için bir ‘Fikir Duvarı’ oluşturduk. Basın açıklamasını yaptıktan yarım saat sonra biz bulunduğumuz yerden ayrıldık ve arkasından genç arkadaşlarımız bizi aradılar, bu duvarın kaldırılmak istendiğini bildirdiler. Bizde sebebini öğrenmek için geldiğimizde Belediye yetkilileri ve Emniyet yetkilileri oradaydı. Emniyet müdür yardımcımız açıklama olarak sayın Valimizin isteği ve direktifi üzerine ‘Fikir Duvarı’nı kaldırmak zorundayız. Biz de kendilerine ‘Fikir Duvarı’ oluşturmak için belediye ve emniyet yetkililerinden gerekli izinleri aldığımızı belirttik. Zannedersem yeraltı çarşı esnafının şikayeti üzerine ‘Fikir Duvarı’nın kaldırılmasını istediklerini söylediler. Bu da gösteriyor ki, Milli İttifakımız doğru yolda ve ses getirdi. Anlaşılıyor ki bazı arkadaşlarımız, bazı siyasi partilerimizi tedirgin etti. Bir gün gelecek hukuk hepimize lazım olacak, umarım onlar da hukuksuzluk yaşamaz ve bizim başımıza gelenler onların da başına gelmez, biz bu olayı kamuoyu vicdanına bırakıyoruz.” dedi.