SP ve BBP'nin oluşturduğu Milli İttifak liderleri Mustafa Kamak ve Mustafa Destici, 24 Mayıs Pazar günü Erzurum Gar Meydanı'nda düzenlenecek açık hava mitingiyle partililere hitap edecek.

SP Seçim Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi olarak bizler; 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' ilkesine göre, ülkemizin içinde bulunduğu güç durumu göz önünde bulundurarak, halkımızın menfaatlerini her türlü kişisel menfaatin üstünde tutarak hakikatin ve hikmetin yanında yer aldık. SP çatısı altında bir araya geldik. 7 Haziran genel seçimleri için milletimizin heyecanla beklediği Milli İttifak’ı gerçekleştirdik. Milletimizin vicdanına, sesine tercüman olmak için; insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması için; huzur, güven, barış, kardeşlik ve adalet içinde yaşanan mutlu bir ülke tesis etmek için 'Şimdi Saadette Birlik Zamanı' sloganı ile Milli İttifak’ta buluştuk. Ülkemiz adeta karaya vurmuş bir gemi gibi, kaynaklarımız, topraklarımız, şehirlerimiz, köylerimiz, geçmişimiz, bugünümüz, geleceğimiz, umutlarımız yağmalanıyor. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar kanser gibi tüm bedeni sarmış durumda. Son yıllarda siyasette büyük bir tıkanma var. Milletin meclisinde milletin gerçek gündemi konuşulmuyor. İktidar mensupları devlet imkânları ile seçimlere hazırlanırken bizler teşkilatlarımızın imkanlarıyla seçimlere hazırlanıyoruz." denildi.

Erzurum'un en büyük mitingini yapmak arzusunda oldukları belirtilen açıklamada, "Erzurum bugüne kadar iktidara yeteri kadar destek vermiş ancak istediği hizmeti ve yatırımları görememiştir. Erzurum bu seçimde Milli İttifak'a oy vererek mecliste milletin derdi ile dertlenen farklı bir sesi temsil edecek olan vekilleri meclise göndereceğine inanıyoruz. Milletin meclisinde milletin problemlerini konuşmak için tüm Erzurum halkımızı Büyük Erzurum Mitingine davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.