Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Yozgat'ta düzenlenen mitingde AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde ilk konuşmayı SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak yaptı. Milli İttifak oluşumunun birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Kamalak, “Bu büyük ittifak, bu büyük kardeşlik, bu büyük teveccüh birilerini fena korkuttu. Korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar. Bakın mesela dün de partimize karşı bir iftira kampanyası başlatılmış. Sosyal medyada da sürekli servis ediyorlar. Neymiş, Kamalak’ın korumaları cami imamını dövmüş. Ne zaman nerede dediklerine göre, 27 Mayıs’ta İstanbul’da. Ben 27 Mayıs’ta İstanbul’da değil, Ankara’da idim. Çünkü bunlar iftira uydururken ben bütün il başkanlarını topladım Türkiye'nin sorunları için çözüm arıyordum. Hani bilirsiniz bir zamanlar, “Müftünün kurbanlık koyunu çalınmıştı da malum çevreler müftü koyun çaldı diye manşet atmışlardı. Şimdi benzer durumla karşı karşıyayız. Yakında Kamalak’ın adamları cami bombaladı bile derlerse sakın şaşmayın. Bayraklarımızı toplatıyolar, miting meydanlarımızı gasp ediyorlar. Meydanlara giden yollarımızı kapatabilirsiniz ama gönüllere giden yollarımızı nasıl kapatacaksınız.” dedi.

CUMHURBAŞKANINDA OLAN YETKİ ABD BAŞKANINDA YOKTUR

Cumhurbaşkanın da olan yetkinin ABD başkanında olmadığını vurgulayan Kamalak, “Daha önce yeni anayasa diyorlardı. Bu seçimde ise başkanlık sistemi diyorlar. Aslında, ülkenin hiçbir temel problemini çözemedikleri için gündemi değiştirmeye, çarpıtmaya çalışıyorlar. Sanki başkanlık sistemi gelince her şey düzelecek. Böylesine bir başkanlık sitemi tam anlamıyla despotizmidir." diye konuştu.

'ALLAH RIZASI İÇİN HIRSIZLARA OY VERMEYİN'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de AK Parti hükumetine sert sözlerle yüklendi. Destici, “13 yıldır ülkeyi yönetenler ülkeyi demokratikleştirmediler, demokratik bir seçim kanunu yapmadılar, ama bunu yapmadıkları gibi daha antidemokratik bir hale getirdiler. Bakın şuanda şu meydanda bir tane pankart yok. Polisler gelen talimatla pankarta müdahale ediyorlar, hangi pankarta müdehale ediyorlar üzerinde Allah rızası için hırsızlara oy vermeyin diyen pankartlara izin vermiyor. Siz hırsızlara mı oy verirsiniz diyorsunuz? Siz yolsuzluk yapanlara mı oy verirsiniz diyorsunuz? Siz bu memleketi satanlara mı oy verirsiniz diyorsunuz? Siz PKK terör örgütü ile pazarlık müzakere edenlere mi oy verirsiniz diyorsunuz. Siz bu memleketin gelirinin yüzde 54’nü sadece yüzde bire verenlere mi oy verirsiniz diyorsunuz? Siz kimden yanasınız, adaletten mi yoksa zalimden zulümden mi yanasınız? Biz kimseyi kast etmiyoruz. Hiç kimse üzerine alınmasın yarası olan gocunur, biz diyoruz ki; Allah rızası için hırsızlara oy vermeyin kim üstüne alınıyorsa o alınsın." şeklinde konuştu.

'SİZ ÖNCE ÇOCUKLARA DAĞITTIĞINIZ ÇİN MALI OYUNCAKLARI ÜRETİN'

AK Parti hükumetini yerli araba ve uçak üreteceğiz söylemleri üzerinden vuran Destici, şöyle devam etti: “Şimdi diyorlar ki yerli otomobil yerli uçak yapacağız. Herhalde sizde gülüyorsunuzdur. Siz önce arabalarınıza ve otobüslere devletin kesesinden doldurup da çocuklara dağıttığınız oyuncakları yerli yapın. Çocuklara dağıttığınız oyuncakları Çin malı olmaktan kurtarın önce yerli çocuk oyuncağı yapın gerisini biz yaparız siz önce oyuncakları yapın."