Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, oluşturdukları Milli İttifak’ın seçim çalışmalarının startını Eyüp Sultan’da verdi. Kamalak, “Türkiye’de binlerce masum, zalim bir hukuk sistemi içerisinde adalet bekliyor.” dedi.

Eyüp Sultan Camii’nde cuma namazı kılan iki lider, meydanda konuştu. ‘Milli İttifak barajları aşacak’ sloganlarıyla konuşmaya başlayan Mustafa Destici, önce halkı selamladı. İttifaktan bahseden Destici, “Saadet Partimiz ve Büyük Birlik Partimiz, 7 Haziran’da ihlasla, samimiyetle, inançla seçime birlikte girme kararını, bu seçimin startını da buradan vermiş olduk. Bir zamanların mağrur, ama şu andaki yöneticilerinin eliyle mağdur ve mazlum bir coğrafyaya dönüştürülen Türk İslam coğrafyasına da hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Filistin, Arakan, Irak, Doğu Türkistan, Suriye’deki kardeşlerimizin de yer yüzündeki tüm mazlumların kurtuluşuna bu ittifakımızı vesile kılmasını yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Her türlü olumsuzluğun ve problemin bu oluşturduğumuz Milli İttifak’ın güçlü bir şekilde meclise girip Milli İktidarın gerçekleştirilmesiyle çözüleceğine de yürekten inanıyorum.” dedi.

Oluşturdukları ittifakın daha geniş alanlı bir çemberde arzu ettiklerini kaydeden Destici, şöyle devam etti: “Samimiyetle, hiçbir ön şart koşmadan da bunun için her iki parti olarak sonuna kadar ulaştık. Ama nasip buymuş, şimdilik bu kadar oldu. İnşallah önümüzdeki süreçlerde ihlaslı bütün kadrolar inşallah bir araya gelir. ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ hadisi şerifine mazhar olmayı başarabiliriz diye ümit ediyorum.”

KAMALAK: TÜRKİYE’DE BİNLERCE MASUM, ZALİM BİR HUKUK SİSTEMİ İÇERİSİNDE ADALET BEKLİYOR

‘Başbakan Kamalak’ sloganlarıyla konuşmasına başlayan Kamalak, “Bizler bir ananın iki oğlu olarak ümmetin birliği için, ülkemizin problemlerini çözmek için el ele, omuz omuza verip yola koyulduk. Bakıyoruz bugün, İslam coğrafyası kan revan içerisinde, gözlerini Türkiye’ye dikmiş, yardım talep etmektedir. Yönümüzü Türkiye’ye çeviriyoruz. Binlerce masum, zalim bir hukuk sistemi içerisinde adalet bekliyor. Sizleri bekliyor. Milyonlarca gencimiz, iş diyor, aş diyor, sizleri bekliyor. Üniversitedeki binlerce gencimiz yarınlarından emin değil. İşte bu problemleri çözmek için yola koyulduk. Geliniz, hakta, hakikatte buluşalım. Mazlumların yanında yer alalım. Gelin bir oy la da siz destek verin.” dedi.

Seslerinin her yere ulaştırılmasını isteyen Kamalak, “Yeni bir Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye için, yeni bir dünya için en ücra köşedeki kardeşlerimize iletin. Yeni bir dünya kuralım.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiçek verilen liderler, Eyüp Sultan türbesini ziyaret etti.