Milli İttifak (SP-BBP) Afyonkarahisar milletvekili adaylarından Halit Kuş ve Mehmet Akkoyun, seçim çalışmaları kapsamında İscehisar ilçesini ziyaret etti. Ziyarette vatandaşlarla sohbet eden milletvekili adayları projelerini anlattı. Halit Kuş, Türkiye’de 13 yıldır sanayileşme konusunda bir planlama olmadığını söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde İscehisar ilçesini ziyaret eden milletvekili adayı Halit Kuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de 13 yıldır sanayileşme olmadığı gibi, planlama ve program da olmadığını savundu. Kuş, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye son 13 yıldır planlama özelliğini tamamen terk etmiştir. Bu durum ekonominin kontrolden çıkmasına yol açmıştır. Bugün karşılaşılan problemlerin altında yatan gerçek ne yazık ki bundan kaynaklanmaktadır. Milli İttifak iktidarında, kısa, orta ve uzun dönemli kalkınma planları itinalı bir şekilde hazırlanacak, hazırlanan bu planlar değişen ve gelişen şartlara göre sürekli olarak yenilenecektir. Hazırlanan kalkınma planları temel hedefleri gerçekleştirmeye odaklanacak, diğer değişkenler dönemsel olarak sürekli ele alınarak hedefler şekillendirilecektir.” Kuş, kalkınmada sıkça karşılaşılan belli bir alana yoğunlaşan, yığılan politikalar yerine ölçülü bir şekilde tüm ülkeye yayılan politikalar tercih edileceğini kaydetti.

“YERLİ ÜRETİM, YEREL KALKINMA”

Mehmet Akkoyun ise, yaptığı konuşmada, bu zamana kadar uygulanan yığılmacı politikalar neticesinde Türkiye'nin sanayi ve hizmetler bakımından en yoğun bölgesinin İstanbul ve çevresi olduğunun görüldüğünü söyledi. Akkoyun, bu durumun bir taraftan iç göçleri tetiklerken, diğer taraftan sosyal patlamaları ve şehir rantının ortaya çıkmasını beraberinde getirdiğini anlattı. Akkoyun, “Yönetimimiz esnasında sektörel ve bölgesel bazda ele alınacak, böylece yaygın, etkin ve süratli kalkınma sağlanacaktır. Kalkınma ajansları etkinleştirilecek, merkezi yönetimle birlikte yerel kalkınma politikaları oluşturulacaktır. İscehisar ilçemiz mermerin başkentidir. İscehisar’ın mermer sektöründe dünyada anahtar konuma gelmesine çalışacağız. İscehisar, mermer sektöründe layık olduğu konuma gelecektir.” diye konuştu.