Milli Mücadelenin önemli kahramanlarından Sütçü İmam, Kahramanmaraş'ın işgali sırasında Fransız askerlerine ilk kurşunu atışının 97. yıl dönümünde kabri başında anıldı.
 
Sütçü İmam'ın, Uzunoluk Caddesi'ndeki kabri başında gerçekleştirilen anma etkinliğine aile yakınları katıldı. Etkinliğin ardından açıklama yapan Sütçü İmam’ın torunu Alaeddin Türkkorur, dedesinin ilk kurşunu atarak büyük bir kahramanlık gösterdiğini söyledi.
 
Mondros Mütarekesi'nden sonra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa'nın, Fransızların işgaline uğradığını belirten Türkkorur, 31 Ekim 1919 tarihinde hamamdan çıkan 3 Türk kadının Fransız askerleri tarafından durdurularak, peçelerinin çıkarılmak istendiğini ancak dedesinin buna müdahale ettiğini söyledi. Dedesinin silahıyla ateş ederek Fransız askerlerinden birini öldürdüğünü ve milli mücadeleyi başlattığını belirten Türkkorur, "Dedem Sütçü İmam, ilk kurşunu atarak canını ortaya koymuştur. Bütün tarihçiler, dedemin bu mücadelenin en büyük kahramanı olduğunu belirtmektedir. Böyle bir dedenin torunu olmak bizler için çok büyük bir iftihar vesilesidir. Gerçekten gurur duyuyoruz. Her yerde dedemizden dolayı ilgi ve saygı görüyoruz. Milletimize de şükranlarımızı arz ediyoruz. Böyle kahramanlarını asla unutmuyorlar" diye konuştu.