Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz , Ağrı’da yaşanan saldırıyı değerlendirirken, seçim sürecinde bu saldırıların artabileceği uyarısında bulundu. Yılmaz, "Çözüm süreci iyi gitmiyor algısını vererekten ‘AK Parti'nin oylarını nasıl daha aşağı alırız’ şeklinde bir çalışma olacaktır, ama milletimiz oynanan oyunu görürse inşallah bunlara itibar etmeyecektir." dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, baz programlara katılmak üzere Sivas’a geldi. Bakan Yılmaz, havayoluyla geldiği Sivas’ta Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve il protokolü tarafından karşılandı. çıkışta basın mensuplarının Ağrı’da terör örgütü mensupları ile asker arasında yaşanan çatışmayla ilgili açıklamalar yaptı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, çözüm sürecinin bu ülkenin geleceği için olmazsa olmaz unsuru olduğunu görenlerin, bunu aksatmak istediğini savunarak, şunları söyledi: "Bu çözüm sürecine karşı çıkanlara milletçe hepimizin karşı çıkması lazım. Silahla siyaset yan yana olmaz. Milletin iradesine silahla ipotek koymakta da mümkün değildir. Doğuda insanların canını alacaksın, batıda aynı anaların evlatlarından oy isteyeceksin. Bu ikiyüzlülükten vazgeçmek lazım. Türkiye’nin sabırla barış sürecini devam ettirmesi gerekir. İnşallah da devam ettirecektir. Biz bunu hedefine ulaştırmayı düşünüyoruz. Ancak milletimiz desteklerse hedefine götürürüz. Bu sürecin dışında olanları da milletimizin tasfiye etmesi lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri hukukun yanındadır, milletin hizmetindedir. Şimdi onlar ‘biz silahla propaganda yapacağız sen karışma’ diyor. Buna hukuk müsaade eder mi. Dünyanın hangi ülkesinde gerek şehir içinde gerekse dağlarda gezeceksin, dolayısıyla bu ikiyüzlü siyasetin terk edilmesi lazım. Demokratik ortamda yüzde kaç oy alırsan al, elinde silahla çift yüzlü siyasetle yüzde kaç oy alırsan al, sana fazladır. Tabi bu sözün muhatabı kendini biliyor. İnşallah Türkiye’nin geleceği daha iyi olacaktır.Bu süreç zor bir süreç, Çünkü bu sürecin aktörleri gördüklerimiz değil, gördüklerimizin ötesinde de aktörleri var. Yedi düvel, ülke ismi vermeyeyim ama bu ülkenin emin liman olmasını istemiyor. Suriye, Irak ve yukarıda Ukrayna’yı, Yemen’i Mısır’ı görüyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye’nin bir emin liman, esenlik adası olmasını istemiyorlar. Ama onlara rağmen biz sabırla Türkiye’nin bu vasfını devam ettireceğiz.”

“SEÇİM SÜRECİNDE ARTABİLİR”

Seçim sürecinde bu olayların olmasının nasıl değerlendirildiği sorusuna, artacağını söyleyen Bakan Yılmaz, 'çözüm süreci iyi gitmiyor' algısını vererekten ‘AK Parti'nin oylarını nasıl daha aşağı alırız’ şeklinde diye bir çalışma olacaktır, ama milletimiz oynanan oyunu görürse inşallah bunlara itibar etmeyecektir.Tekrar yaralılara acil şifalar diliyorum. Güvenlik güçleri üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da devam edecektir." diye konuştu.

Partinin Sivas milletvekili aday listesinin eleştirildiği şeklindeki bir soruya ise Bakan İsmet Yılmaz, "Ben de Sivas halkının bir parçasıyım hiçbir tepkim yok." dedi.