İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu üyesi bir grup avukat, Ege Üniversitesi’nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Valiliği’ni suçladı. Avukatlar, “Valilik, emniyet güçleri ve rektörlük, göz göre göre gelen bu cinayete adeta seyirci kalmıştır.” dedi.

Bakırköy Adliyesi’nde görülen Cengiz Akyıldız’ın öldürülmesiyle ilgili davaya katılan avukatlar, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda Üniversitesi’nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli ülkücü gencin hayatını kaybetmesine değinen avukatlar adına yapılan açıklamada Çakıroğlu’nun, hükümeti idare edenlerce şımartılan, küstahlaştırılan ve pervasızlaştırılan terörün kurbanı olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, valilik, emniyet güçleri ve rektörlüğünün göz göre göre gelen bu cinayete adeta seyirci kaldığı ifade edildi. Açıklamada, “Fırat ve arkadaşlarının defalarca terör örgütü mensupları hakkında yaptıkları şikayetlere hükümet yetkilileri duyarsız kalmışlardır.” denildi.

Fırat’ın kan kaybından vefat ettiğini ve ambulansın yarım saat geç geldiğine vurgu yapan avukatlar, “Asıl fail PKK terör örgütü ise fer’i failler görevlerini yerine getirmeyen valilik makamı, il emniyet müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü’dür.” ifadelerini kullandı. Hükümetin, terör suçuna ve suçlularına adeta göz yummakla suçlandığı açıklamada, seçim öncesinde Meclis’te görüşülmeye devam edilen iç güvenlik paketi de eleştirilerek, “Mesele, kanun yapmak değil kanunları etki, tarafsız ve eşit şekilde uygulayabilmektir.” ifadesine yer verildi.

‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde slogan atan avukatlar, adliye önünden ayrıldı.

Bu arada polisin açıklama nedeniyle adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Adliye bahçesine çok sayıda çevik kuvvet polisi konuşlandırılırken, üç TOMA da hazır bekletildi.