Bankaları mesken tutarak yüklü miktar para çeken müşterileri takibe alıp paralarını gasp eden çetelerden birisi daha çökertildi. Alacağı bir bina için bankadan 1 milyon lira çeken Özcan Ç.'yi takip ederek parasını gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

Yenibosna'da 5 Şubat 2015 tarihinde bankadan çektiği 1 milyon lirasının silahlı saldırganlar tarafından gasp edildiğini belirten Özcan Ç., saldırganların yakalanması için suç duyurusunda bulundu. Özcan Ç., ifadesinde Yenibosna Taşyolu üzerinde iş yeri olarak kullanılan bir binayı almak için 2 milyon 700 bin liraya pazarlık yaptıklarını söyledi. Piyasadan bazı kişilerden 1 milyon 700 bin lira alacağı olduğunu belirten Özcan Ç. geri kalan 1 milyon lirayı da bankadan çekerek 2 milyon 700 bin lirayı temin etmeyi planladığını söyledi.

Olay günü Ömer T. isimli iş arkadaşı ile bankadan 1 milyon lira çektiğini belirten Özcan Ç., arkadaşının Bağcılar Güneşli Mahallesi Mutlu Sokak üzerindeki tekstil atölyesine gittiklerini söyledi. Çektiği paradan 40 bin lirayı arkadaşı Ömer T.'ye borç olarak verdiğini belirten Özcan Ç., "Atölyenin önünde otomobilimi park ettim. Ömer, atölyeye kadar gidip gelecekti." diye ifade verdi. Saldırganların da bu sırada ortaya çıktığını belirten Özcan Ç, iki saldırganlardan birinin ateş ederek ön camını patlattığını ve yanındaki koltuk üzerinde duran 960 bin lirayı alarak kaçtığını söyledi.

Şikayet başvurusunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Birçok kamera görüntüsünü izleyen ekipler, saldırganların mağdur Özcan Ç.'yi takip ettikleri otomobilin plakasını tespit etti.

TAKİP VE SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Ekipler, saldırganların 3 kişi olduğunu, bankadan parayı çekmelerinden itibaren iki arkadaşı takip etmeye başladıklarını belirledi. Gasp olayı, bütün ayrıntısı ile bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. 3 şüpheliden birisi otomobili çalışır halde tutmak için aşağı inmiyor. İki şüpheli araçtan iniyor ve birisi belinden çıkardığı silah ile ateş ederek otomobilin ön camını patlatıyor. Ardından da ön koltuk üzerinde duran para dolu çantayı alarak geldikleri otomobille olay yerinden kaçıyorlar.

4 AYLIK TAKİP SONUCU YAKALANDILAR

Otomobil plakasından saldırganların Evren D.(31), Oktay K.(39) ve Temel A.(31) olduğunu belirledi. Adresleri de tespit edilen 3 şüpheli 2 Haziran 2015 tarihinde Silivri, Bakırköy ve Bahçelievler'de ikametlerine düzenlenen operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Olay anında silahı kullanan kişinin Oktay K. olduğu, bu şüphelinin yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek ve uyuşturucudan polis kaydı olduğu ortaya çıktı. Oktay K.'nın gözaltına alındığı Silivri'deki evinde saksılara ekilmiş ve yeni filizlenmiş hint keneviri filizleri de ele geçirildi.

Yapılan incelemede şüphelilerin, gasp ettikleri paranın büyük bir bölümü ile daire ve otomobil aldıklarını, her olumsuz ihtimale karşı bu otomobil ile daireyi iki yakın akrabalarının adına aldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerden ikisinin hesabına 110'ar bin lira nakit para yatırdıkları ve paranın bir kısmının da bazı harcamalarda kullanıldığı belirlendi. Savcılık isteği üzerine nöbetçi mahkeme, harcanan bu paranın nereye verildiyse piyasadan tekrar toplanarak mağdur Özcan Ç.'ye iade edilmesine karar verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.