Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a yönelik ölüm tehditleri üzerine, Oda yönetimi savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Ankara Valiliği'nden yöneticiler ve kurum binası için koruma talep edildi.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili açtıkları davalar ve maliyet hesaplamalarıyla kamuoyunda büyük yankı uyandıran Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanı danışmanları, bazı gazete ve televizyonlar tarafından hedef haline getirildi. Sosyal medyada başlayan linç kampanyası da telefonla ölüm tehditlerine kadar vardı. Bunun üzerine Oda yönetimi harekete geçti. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunun ardından Valilik'ten hem da yöneticileri hem de Oda’nın bulunduğu bina için koruma talebinde bulunuldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Tezcan Karakuş Candan, özellikle sosyal medyadan ve telefon ile tehditler aldığını söyledi. Candan, “Hedef gösterildik. Ölüm tehditleri geliyor. Biz de elimiz kolumuz bağlı duracak değildik. Önce suç duyurusunda bulunduk, sonra da Valilik'ten koruma talep ettik.” diye konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saray’la ilgili maliyetleri kamuoyuna açıklamasıyla öne çıktı. Son olarak Saray’da verilen iftar yemeğiyle ilgili masa maliyetlerini açıklayan Oda yönetimi, AK Partililerin hedefi haline geldi. Twitter'da açılan #TezcanKarakusCandan hashtaginde yazılan tehditlerin çıktısını alan Oda yönetimi savcılığa başvurdu.