Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin açıklamaları nedeniyle sosyal medyada haklarında linç kampanyası başlatılan ve ölüm tehditleri alan Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Oda'dan yapılan açıklamada MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanları’ndan da randevu talep edildiği vurgulandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yöneticileri CHP, HDP ve MHP Genel Başkanlarından Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve güncel gelişmeleri görüşmek için randevu istedi. Randevuya ilk dönüşü yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Atatürk Orman Çiftliği arazileri üzerinden başlayan mücadele süreci konuşuldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile mecliste gerçekleştirilen görüşmeye, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İzmir Milletvekili Musa Çam, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın yanı sıra Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, Ankara Şube Sekreteri Tuğba Arslan Konak, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Namık Kemal Kaya, Gökhan Yıldırım ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Bülent Batuman katıldı.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kaçak saray sürecini ve bu süreçte yaşanan yöneticilerimizin, odalarımızın hedef haline getirilmesi sürecinin bilgisini verdik. Bir noktadan düğmeye basılmış iftira karalama, hakaret kampanyasına yönelik parlamentoda grupları bulunan CHP, HDP ve MHP görüşmek üzere randevu istedik. Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek süreci anlattık.” ifadelerini kullandı.

Candan, HDP ve MHP’den de randevu isteklerini yinelediklerini belirterek, “HDP eş başkanları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de kaçak saray hakkında görüşme yapacağız.” dedi.