Mina’da bayramın birinci günü yaşanan izdiham sonrası 6 gündür kendisinden haber alınamayan Satılmış Gençel’in (74) Yozgat’ın Kızıltepe köyündeki yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Oğul Aziz Gençel, 6 gündür çaresizlik içerisinde babasından gelecek müjdeli bir haberi beklediklerini söyledi.

Aziz Gençel, Mina’da yaşanan olay sonrası babasının kaybolduğunu aynı kafilede bulunan hacı adaylarından öğrendiklerini, Diyanet'ten kendilerine bir türlü bilgi verilmediğini ifade etti. Kendisinin dün Yozgat İl Müftülüğüne giderek babası hakkında bilgi almaya çalıştığını söyleyen Gençel, “Dün müftülüğe 'babam hakkında bir habere ulaşıldı mı' diye gittim. Bugün de müftülükten beni aradılar ve 'merak etmeyin biz konunun takipçisiyiz' dediler. Tek isteğim babamın bir an önce ölü ya da diri olarak bulunması. Böyle çaresiz ve belirsiz bir şekilde beklemek insana büyük üzüntü veriyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bana vize versinler ben gidip babamı arayayım. En azından hastanede ya da başka bir yerde bulursam teşhis etmiş olurum. Bugün 6 gün oldu fakat hala hiçbir yerden ses seda yok." diye konuştu.

Ailenin diğer fertleri de aynı ifadeleri kullanarak Satılmış Gençel'in bir an önce bulunmasını istediklerini ifade etti.